Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky,
potřebuju poradit. Bude chodit tahle grafická karta: alza.cz/... vložená do tohoto PC: alza.cz/...? Když ji připojim do PCI-E 16, tak mi jen naběhne černá tabulka s nějakejma výpisama ohledně slotů PCI... Dále nic. Nemusí se to nějak nastavit v Biosu? Je možné, že nemám dost výkonný zdroj, aby to tu grafiku utáhlo?
Díky za jakoukoliv radu.
Zdroj by to teoreticky utáhnout měl. V BIOSu se teoreticky nic nastavovat nemusí (alespoň si nepamatuji, že bych to kdy musel dělat), jen HP počítače při změně hardware požadovaly potvrzení této změny stiskem tuším F1. Nebylo by od věci sem tu tabulku co se Vám zobrazuje, vložit, ať víme oč jde...
OK, dnes odpoledne, až přijdu domu, tak ji sem vložím.
Teď jsem zjistil, že by to mohlo být kolizí s integrovanou grafikou. Prý se v biosu snad dá nastavit, kterou z grafit bude PC upřednostňovat... Akorát si nejsem jistej, jestli se to bude týkat i mého Biosu. Něco takového jsem v něm již hledal, ale nic jsem nenašel.
To záleží na výrobci a typu BIOSu... proto jsem psal, že jsem nikdy nic nastavovat nemusel, jelikož BIOS sám integrovanou grafiku vypnul, když v PCI slotu detekoval externí GPU.
Můžete se zkusit do BIOSu podívat, jestli náhodou nenarazíte ne volbu deaktivace integrované grafiky.
Našel jsem toto: ppk.chip.cz/...
Píšou tam, jak deaktivovat integrovanou grafiku. Až dorazím domů a vyzkouším a napíšu, jak sem dopadl. Zatím děkuji za ochotu pomoct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.