Nejste přihlášen/a.
stahla se mi aktualizace a po restartu mi to hlasi ze sem se stala obeti padelku,pocitac mam pres rok a nikdy se mi tohle nestalo co ted mam delat
Neaktualizovaný nelegální systém jsou otevřenou bránou do počítače, takže není dobré mít neaktualizovaný a nelegální systém.
Ty různé aktivátory a podobné hlouposti Vám akorát zavirují počítač a poškodí Vaše data.
Řešení jsou 2. Jedno Vás bude stát kolem 2-3 tisíc Kč, jedno Vás bude stát ani ne 10 Kč (cena 1 CD).
První řešení spočívá v tom, že si koupíte originální Windows. Windows XP si myslím, že ještě seženete a cena bude něco kolem tisícovky. Windows Vista bude o necelou tisícovku až dvě dražší (záleží na edici, ve finále postačí Home Basic). Nejnovější Windows 7 stojí kolem těch 2-3 tisíc korum (tady postačí Home Premium).
Druhé řešení je o tom, že si stáhnete některou z Linuxových distribucí (doporučím Xubuntu z www.xubuntu.cz) a vypálíte si ji na disk pomocí vypalovacího programu (nero, CDBurnerXP, Ashampoo Burning Studio, apod.) jako obraz/otisk disku ISO.
O výhodách Linuxu se dozvíte tady: http://proc.linux.cz. Jinak Linux (to je třeba to Xubuntu, Ubuntu, Debian, Mandriva, SuSe, apod.) si můžete před instalací vyzkoušet bez jakýchkoliv změn na Vašem počítači - ten disk, co si vypálíte po vložení do mechaniky se pak po chvilce zeptá, zda-li si ho chcete jen vyzkoušet nebo rovnou nainstalovat.
Linux má jen jednu nevýhodu - ne všechna zařízení ho podporují - může nastat problém s některými tiskárnami, webkamerami, apod. Dnes však je opravdu malá šance, že Vám něco pod Linuxem nepůjde.
Chcete-li si nechat Linux od někoho nainstalovat a trošku ho vysvětlit, koukněte se na instalace.linux.cz/...
Stačí se stavit ve sběrném dvoře, poprosit a z nějakého PC (určitě tam nějaký takový bude) sloupnout licenční štítek. Já jich mám takhle asi 5. ALE POZOR! Zaprvé licenční štítky jsou na různých místech všemožně natrhnuté aby nešly sloupnout takže to chce klid a trpělivost a za druhé i když máte originální štítek, ale je sloupnutý tak je to nelegálně ale aby se na to přišlo tak by museli jít k vám domu a to se na 99,99999999999999999999% nestane. Na dálku to nepoznají.
Pokud vemeš ten štítek i s tou krebicí potom počítač přemístíš do ní tak je vše legální neb díl HW ke kterému byl vydán stále máš. Dokonce se kupovali licence s myší microsoft a prošlo to.
Já mám takových štítků asi 12, ale z toho 6 je WIndows 98 Second Edition, 3 jsou Windows Millennium Edition, 2 jsou Windows 2000 Professional a jen jeden je WIndows XP (Home)... takže na sběrným dvoře spíš najdete štítky na tyhle stoletý systémy, který už nejsou podporovaný (Windows 2000 nějak od loňska) a spousta programů tam už nejde. WIndows 98 mají také problémy s ovladači, u Windows ME/2000 to je mnohem lepší oproti WIndows 98.
Plný aukro je skříní se štítkem i s origo CD. Problém Linuxu je v tom že na něj nejsou některý programy. Např učetnictví od určitý firmy.
juldab: nevím, který učetniký program máte na mysli, ale Winstrom Flexibee pro Linux existuje. A legendární Účto (pro DOS) na Linuxu lze bez větších potíží rozjet pomocí emulátoru DOSEmu, myslím, že by to zvládl i DOSbox rozjet ikdyž je dělaný výhradně pro hry. Možná, že by tam program mohl běžet pomaleji (hry jsou záměrně zpomalovány, aby byly hratelné).
Money, Pohoda , Trell a žádnej účetní ti nepřejde na jinej systém než umí. To se na tebe spíš vykašle.
A co Wine?
BTW nikde nevidím žádost o aktivátor. Jestli je systém legální, co takhle zavolat na 841 300 300 (technická podpora Microsoftu)?
To se mi nějak nezdá..
Že by se legální windows poznal podle štítku? To je nějak moc jednoduché ne? Pokud budu muset prokázat originální windows, ukážu jim faktutu, daňový doklad, doklad o zaplacení. Přece když ntb budu používat x let a najednou se mi štítek sloupne, tak přece od teď nebudu černej, to se mi zdá padlý na hlavu. A co když budu zálohovat ntb na externí disk a na novým ho zase ze zálohy obnovim, to taky budu najednou černej? Tak na co se dělaj ty programy na rozpoznání legálnosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.