Nejste přihlášen/a.
teploty jakým proragmem pls?
pastu snad v obchodě když mi měnili desku tam dali.
měl jsem taktlý, jak si ho taktnu zpátky? stačí v BIOS/chipset features/DRAM dát 211Hz místo 200Hz nebo se mám zabývat i ostatními hodnotami?
v BIOSu je nějaký Smart fan 50°C nastaveno, když dám míň začne se větráček točit naplno při nižší CPU teplotě?
ď
ad smart fan - automatika ne.
ad takt - teď koukám že na téhle desce je v BIOSu další hodnota až 216Hz, není to moc?
v 3D hře i ve Windows polovinu času pokles CPU větráčku na odhadem 1 RPS, po zamrznutí PC citelně pálí plech za CPU.
vše vyčištěno od prachu.
tak co? nový větráček? nový zdroj? nainstalovat nějaký ovladač pro fan?
ď
doplněno 16.05.12 20:30:ad smart fan - v BIOS/HW/smart fan bylo 50° nastaveno, dal jsem teda disabled aby se CPU fan točil pořád naplno
doplněno 16.05.12 20:52:ad takt - v BIOS/chipset features/DRAM jsem změnil hodnotu 200Hz na 216, ale njak se to neprojevilo, nepřenastavil jsem spíš omylem RAMky? radši jsem to vrátil zpět na 200. jak taktnout CPU zpět z 200Hz*12 na 211Hz*12 PLS?
Ď
fan jede naplno, stejně mi po 10ti minutách zamrzl PC (+zfialověl obraz). tentokrát plech za CPU nebyl njak zahřátý. zkusím dát starší/slabší grafickou kartu
doplněno 17.05.12 08:23: pokud by se slabší GK jel PC normálně, jak dál postupovat kdybych chtěl jet s novou GTS 450 GK? mám ji reklamovat (zakoupena před 3mi týdny)? zkusit zapojit jiný zdroj? výměna CPU?
děkuji za případné rady
vadná grafika?
reinstal windows?
RAM?
teď aktuálně jsem tam dal zpět novou grafiku, jiný napájecí kabel, uvidíme
doplněno 17.05.12 17:43:novou GK jsem poslal na reklamaci, se starou GK to dnes zatím jede v pohodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.