Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi spustit Microsoft PowerPoint

Od: tina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci Vás požádat o radu. Nejde mi totiž spustit PowerPoint. Ze serveru http://www.slunecnice.cz/ jsem si ho stáhla do počítače,ale po kliknutí na ,,Otevřít soubor"se mi zobrazilo jen : ,,Jednotka nebo síťové připojení,na které odkazuje zástupce PowerPoint není k dispozici. Přesvěčte se,zda je do jednotky správně vložena disketa a zda je síťový prostředek dostupný."
Takto jsem zkusila stáhnout i Microsoft Office Word,ale to se mi také nepodařilo. Potom jsem poprosila kolegini,která se v tomto oboru vyzná. Stáhla mi oba programy na Flash disk,ale po mém dalším pokusu se na monitoru se objevila ta samá věta.

Nevíte,jestli je problém v mém počítači nebo ve stahovaném souboru? Je můj počítač nainstalován na to,aby přijímal nové programy?

Za odpověď předem děkuji všem. Tina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Problém nebude v tom, že váš počítač není "nainstalován, aby přijímal nové programy" - spíše v tom, že MS Power Point ani Word nejsou volně šiřitelné programy a tudíž nejsou ani dostupné na "slunečnici"... Kromě toho je není možné spustit po "stažení", je nutno je instalovat...

Zjistěte si, co vlastně jste si stáhla...

momo*

Stáhněte si a nainstalujte LibreOffice. Je zdarma a poslouží stejně dobře jako Microsoft Office.M.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, Tino, pokud se Vaše kolegyně v tomto oboru vyzná, tak by mohla vědět, že MS PowerPoint (či MS Word) je placený program, a tutíž jej nelze zdarma legálně stáhnout. Těžko říci, co jste si stáhla...

ahasver4*
hodnocení

0x

Já bych tedy doplnil,že to tam vážně je,jen se v těch nástrojích nedá upravovat,jen prohlížet.Ale v recenzích se píše,že spoustě lidí nefunguje ani to...Jsem pro Open Office...:)

bena*
hodnocení

0x

Tenhle PowerPoint (PowerPoint Viewer zřejmě, byl-li stažen ze Slunečnice) odinstalujte. Máte-li i tam Word Viewer a Excel Viewer, tak taky odinstalovat.

Doporučuju stáhnout a nainstalovat OpenOffice.org 3.4.0 - openoffice.cz/... Doporučuju stáhnout i slovníky spolu s tím.

OpenOffice.org je plnohodnotný kancelářský balík, který obsahuje textový editor Write (obdoba Wordu), tabulkový procesor Calc (obdoba Excelu), program na prezentace Impess (obdoba PowerPointu), databázový program Base (obdoba Access), program na vytváření a počítání rovnic a matematických operací Math (Microsoft Office nenabízí alternatvu), program na kreslení Draw (Microsoft Office nenabízí alternativu).

Avšak OpenOffice nabízí i v rámci Writeru spoustu funkcí z Microsoft Office Publisher, Frontpage. Nenabízí však synchronizaci složek Groove (stejně je to k ničmeu, neznám nikoho, kdo by to využíval) a též nenabízí poznámky OneNote (pro to lze využít jiného programu nebo nejlepší zápisníček s tužkou k počítači).

Někteří uživatelé místo OpenOffice.org doporučují LibreOffice, což je odnož OpenOffice. Rozdíly jsou minimální. Je to jendo, jestli si vyberete OpenOffice.org nebo LibreOffice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]