Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet pres wifi se po chvili vypne;

Od: raskiss odpovědí: 10 změna:

Mam router asus RT-N12E, windows XP
Od modemu pres router mam zapojene PC. Nastavil jsem si WIFI sit v baraku. Normalne jsem to rozjel a na notase se pripojil na moji wifi sit a internet jel...ale po chvili se to vyplo. Ale sit pokazde dokazu najit.

Po restartovani routeru se to zase rozjede:)

jinac parametry v notasu

Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferované)
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 15. května 2012 13:05:55
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 16. května 2012 13:05:54
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno

parametry v pc

Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-0F-EA-6A-93-CF
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 15. května 2012 13:05:35
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 16. května 2012 13:05:35

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedkoid*
hodnocení

0x

Možná by to mohla být úspora energie na ntbku. Po čase wifinu vypne.

mowla*
hodnocení

0x

Notes wifi pořád vidí, ale není schopen se připojit? A ´spraví se´ to restartem routeru?

Jaká ´pásma´ mají notes a router povoleny (b/g/n)... Není na routeru nastaven MAC access? - příp, jakou má notes MAC?

Není v okolí jiná wifi síť na stejném nebo blízkém kanálu?

raskiss
hodnocení

No ono my to zkousime i s mobilem zaroven. A jak pisu po chvili se to i na mobilu vypne (ve stejny moment jako na notasu)...Ovsem na notasu se mi porad ukazuje ta moje sit, ze se muzu pripojit, ale opetovne to nejde. Po restartovani se to opet rozjede zase na chvili cca 15minut.
Co se tyce tech kanalu...tak ty si ze zacatku vybiral sam, ale tedka zadavam manualne a porad nic.
Jinac jsem klasicky uzivatel co PC moc nerozumim. Cili dotaz zni..kde zjistim ty pasma a MAX access?
Jaká ´pásma´ mají notes a router povoleny (b/g/n)... Není na routeru nastaven MAC access? - příp, jakou má notes MAC?
mowla*

"b/g/n" - standardy wifi, nejvyšší je "n", zařízení jsou obvykle zpětně kompatibilní (zařízení s "n" ´umí´ i "g" a "b"), tedy i v síti "n" pro možnost připojení starších zařízení musí být možné připojit se "g" či "b", v přehledu dostupných sítí je to uvedeno... Standardy, které zařízení umí jsou Ovládací panely - Síťová připojení - Vlastnosti - Připojit pomocí...

"MAC access" - bezpečnostní nastavení sítě na routeru (možné) - je možné zakázat provoz všem zařízením, vyjma vyjmenované definované MAC adresou (´fyzická´ adresa síťového adaptéru), je v nastavení WLAN, Access control (nebo podobná položka)...

dedkoid*

Se podívejte v mobilu jaké máte dostupné WiFi sítě a na jakém kanálu jedou. Nemáte možnost vyzkoušet jiný router? Jakého máte providera internetu? Máte v routeru vše nastaveno natvrdo nebo DHCP? Nejede vám to přes WPS? Jaké máte zapezpečení připojení na router (WEP, TKIP)? MAC access je fajn, ale pokud chcete přidat další zařízení tak budete muset do nastavení routeru.

kap*

Mám ten stejný problém se stejným routerem a podezřívám že je za tím WPS, ale nevím jak ho na tomhle routeru vypnout automatický je aktivní s nastavením bezdrátu.

mowla*

WPS - asus.cz/... , str. 24...

BTW - podobné psí kusy může ještě dělat nastavení TKIP - zkuste případně dočasně úplně vypnout zabezpečení a pokud bude komunikace OK, znovu jej nastavujte...

kap*

nastevení vyzkoušeno se šifrováním i bez a problém pořád stejný.

artik*

mám úplně stejnej problém a pomáhá , když vždy na noc router odpojím od sítě . ale stejně poletí

kap*

Já bych ho ještě nezatracoval, ale zajímalo kde může být zakopaný pes, nepomůže ani update firmware

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]