Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý start systému

Od: seman* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, když zapnu PC, tak se mi asi po půl minutě zobrazí pracovní plocha, ale potom musim cekat další 2minuty než se rozjede. Po dvou minutách mi blikne monitir asi jako znamení, že mohu pracovat.

Poradili by jste mi jak ho zrychlit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A děje se tak od prvopočátku jeho používání, nebo se to postupně zpomalovalo až časem? Může to být zanesením PC různým "smetím", únavou operačního systému či třeba viry...

hodnocení

0x
Jaky system?
pro xp: start,nastaveni, ovladaci panely, nastroje pro spravu, prohlizec udalosti... tam koukni do systemoveho protokolu hlavne to co je s vykricnikem,nebo cervene...tam uvidis proc to tuhne...zamyslet se od kdy to dela, muze to byt vir nebo tuhnouci program...
seman*
hodnocení

Dobrý den, PC se zpomalovalo asi tak měsíc a potom se to zastavilo, takže se načítá stejně dlouho...

Díval jsem se do toho nástroje pro správu. Je tam několik chybných polí. Jdou nějakým způsobem odstranit nebo opravit? Virama to není, mám dobrý antivir.

Budeš se divit ale virama to klidně může být, třeba trojany antiviry často nedhalí moc brzo...
Ano opravit to lze ale jaké chyby ti to našlo to nevim takže jak chceš odpovědět *nevi*
seman*
hodnocení

Dobrý den, našlo mi to několik chyb: ati2mtag, CRT, W32Time, Servise control manager

a taky několik upozornění: Dnscache, Tcpip, User 32, Cdrom a asi 70 upozornění s názvem Disk

To si musíš taky přečíst co to tam píše, ne jen název chyby...
seman*
hodnocení

Když kliknu na chybu s názvem ati2mtag, tak se mi tam objeví CRT invalid display tipe a jináč samí 1 a 0.

Chyba W32Time:chto zdrojů však není aktuáln k dispozici. Po dobu 14 minut nebude proveden žádný pokus o kontaktování zdroje. Klient NTP nemá k dispozici žádný zdroj času.

Chyba Servise control manager : SSDP Discovery Service, která neuspla při spuštní v důsledku následující chyby:

U upozornění USER 32 je: Pokus o restartování UZIVATEL... se nezdařil

Upozornění Cdrom :Na zařízení/Device/Cdrom0 byla při operaci stránkování rotpoznána chyba.

Upozornění Disk:

Na zařízení DeviceHarddisk5D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba.

Služba Media Center Extender Service závisí na služb

Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení.

Klient NTP zprostředkovatele časových údajů je konfigurován pro získávání časových údajů z jednoho nebo více zdrojů času. Žádný z t

No nevim...podle mě to máš pěkně rozvrtané...disk i cdromka ti běhaj v pohodě? Nemáš nějakou virtuální mechaniku? v msconfig nemáš náhodou po spuštění podezřele moc věcí?
seman*
hodnocení

To běhají v klidu. Virtuální mechaniku nevim jestli mám a ani nevim jak to poznám. V msconfing mám vše zaškrtlnuté kromě icq.

čéče to je na řešení po netu moc komplikovaný, já ti v tomhle neřeknu řešení, jen se tě snažim směrovat na co kouknout. Pokud máš nějakého známého co se v tom vyzná tak ho popros, v jinym případě si nejprve pročisti pc- trojan hunter, spyware terminator, spybot, adaware, trojan remover, ten tvuj antivir...a vypni bod obnovení aby se ti to netahalo zpět...timhle bych začal,pak existuje něco jako opravná instalace windows, dělá se z instalačního cd windows a přepíše ti to systémové soubory ale nastavení by to nemělo zmršit (zatim mi vždy vše zůstalo), pokud tě to zajímá vyhledej si tady na poradně ve vyhledávání pojem opravná instalace. Too je zatim asi vše co ti poradit pokud to nikomu nechceš svěřit
seman*
hodnocení

Dobrý den, tak to jsem se teda v mém antiviru pěkně zmýlil (AVG 7.5). Ty programy, co jste mi doporučil našli asi 2 trojské koně a 20spywarů. Možná zkusím tu opravnou instalaci. Díky za výdrž.
Pozor opravná instalace je velmi dobrá věc ale má to háček viz diskuze na téma FireFox nastavení.
Lubombar
Ale kuš...opravná instalace která se dělá z instal cd ale bacha neplést s opravnou konzolí ti nenainstaluje nové win a programy budou fungovat (zaručit nemohu,ale je to tak, x krát jsem ji dělal). To co se řešilo v té diskuzi co řikáš nebyla opravná instalace ale prachsprostá nová instalace proto mu to nešlo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]