Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení AP

Od: frenk* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, dostal se mi do ruky Acess point, který je napájen 12 V adaptérem, na kterém je uvedeno 800 mA. je možno AP provozovat s adaptérem 12V 500 mA? V manuálu zařízení je také uvedeno 12 V 800 mA. Bohužel starý adaptér je špatný a nový mám zatím jen tenhle. Díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusit to můžete nic tím nezkazíte a buď to půjde nebo nepůjde. A jěště pozor jestli souhlasí že oboje je třeba stejnosměrné nebo střídavé.

hodnocení

0x

Vždycky je jistější použít zdroj, který má stejný nebo vyšší proud než zdroj dodávaný výrobcem. Napětí musí být stejné a na výstupním konektoru musí být správná polarita.

Ale tí slabším zdrojem AP rozhodně nezničíte.

tr
hodnocení

Jde jen o vyzkoušení, vše souhlasí, až na ten dodávaný proud. Ptal jsem se, abych neodělal to trafo. Díky.

tr
hodnocení

Pak mám ještě někde trafo 12 V 1000mA, ale to si raději od zkoušení chráním.

AP ne, ale defakto ten slabší zdroj ano páč bude přetěžovaný. Ono to AP nebude brát přesně tolik co je maximum na zdroji, ale pokud třeba trvale pojede na 600, což třeba krátkodobě slabší trafo vydrží, ale otázkou je jak dlouho, taky to nemusí kousnout vůbec a ap se nezapne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]