Nejste přihlášen/a.
Byli jsme u sousedů, kde nám ukazovali, jak si jejich syn zařídil vybavení pokoje. Překvapilo mě, že i když syn nebyl doma, na stole byl otevřený notebook a problikával? Tak jsem se zeptala, zda to nezapomněl vypnout. Sousedka mi vysvětlila, že syn nechává notebook běžet 24 hod. (nonstop) Má to jako zabezpečení, říká mamince. I když není doma tři dny, notebook běží. Jsem zvědavá, jaký to má význam? Proč notebook běží? Nemá to velkou spotřebu elektřiny? Zná někdo odpověď? Děkuji
Pokud svůj NB někam nepřenáším, nechávám ho také zapnutý. Mám ho stále s sebou, takže je vždy připravený k použití, pokud se probudím a očekávám třeba zprávu, zkontroluji Outlook, pokud mi přijde zpráva z QIPu, někdy mě to i vzbudí a můžu odpovědět.
Když je NB určitou (nastavenou) dobu nečinný, zastaví se disk, zhasne monitor a díky minimálnímu výkonu se vypne i ventilátor, takže mechanické opotřebování i spotřeba jsou téměř nulové...
jestli problikával (zřejmě myslíte diodu,že?), tak může být jen v režimu spánku nebo hybernace... spousta lidí to tak dělá, aby nemusel zapínat/vypínat systém, a nastaví si třeba že po několika minutách nečinnosti se ntb uspí. Na spotřebu to nemá téměř žádnej vliv. Divný by akorát bylo, kdyby jel ntb nonstop zaplej, ale i tohle může mít své důvody (funguje jako nějaký server)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.