Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém. Když zapnu nothebook a najdu svou wifi tak se k ní buď připojím s omezeným přístupem a nejede mi internet a nebo se připojím a po 5 minutách mi zase internet nejede. Pomůže jen restart wifi routeru. Je to tak pokaždé co zapnu můj NTB, tak musím restartovat router Neporadil by mi někdo co tam mám špatně?
Děkuju za pomoc
OK, zkusíme rozdělit problém...
Nejde se připojit na router a nebo není konektivita přes router na net? Předpokládám, že management routeru je ´ve vašich rukou´ - tedy že nějaký zvědavý/škodolibý soused si nehraje s vaší trpělivostí... BTW - o jaký router jde? Jaké máte připojení routeru k netu?
1. Napřed - v browseru si po zapnutí notesu otevřete IP routeru a jen tak (bez ukládání změn nastavení) se pohybujte v menu web managementu - pokud tohle nefunguje (déle, než třeba těch zmiňovaných 5 minut), konektivita na wifi je špatná...
Tedy - připojte router kabelem a zkontrolujte okolní wifi sítě, zda si s někým nelezete na kanál (případně zvolte co největší odstup jde). Dál zkontrolujte, zda máte nastaveny stejné ´normy´ wifi (b/g/n) na routeru i notesu... Případně, prozatímně, zrušte zabezpečení wifi (síť na "open" na routeru i notesu) a nastavte si v ´MAC access´ omezení jen na MAC notesu... Pokud ani tohle nepomohlo a je po zapnutí pořád potřeba resetovat router, zkuste notes s jiným routerem (nebo router s jiným počítačem)...
Pokud 1. funguje, problém není ve wifi, ale v nastavení WAN (pravděpodobně) - možná vyprší DHCP, možná váš poskytovatel netu připojení odstřihne... Zatím zkusíme 1.
Dobrý den,
mám router asus. Připojím se na wifi, zobrazuje se že jsem připojen a přesto nenačte internetový prohlížeč.
Musím restartovat router a poté vše jde.
Nerozumím tomu co bych měl vyzkoušet.
Nešlo by to popsat nějak hodně jednoduše polopaticky pro laika prosím?
Děkuji
"zkontrolujte, zda máte nastaveny stejné ´normy´ wifi (b/g/n) na routeru"
Toto mě také napadlo. Pokud se počítač připojí k internetu, tak by měl člověk možnost v internetovém prohlížeči zadat IP adresu routeru (někdy bývá na routeru uvedena) nebo lze z příkazového řádku Windows spustit příkaz ipconfig a zkoušet IP adresy 192.168.*.*
Jakmile se otevře nastavení routeru, tak najít nastavení WIFI a zde zkoušet přepínat ty wifi b/g/n, zkusit jen b/g ne "n" apod. Po uložení možná nutné router restartovat. Možná aktulizovat firmware routeru a nebo ovladače wifi adaptéru v PC. Připojit se kabelem místo wifi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.