Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám doma rackový 24-portový switch TP-LINK TL-SG1024.
Když ho pustím, není to sice nějaký turbo zvuk, ale přeci jen, je v něm větrák, to mě zklamalo protože takové ty 8-portové switche ty větráky nemají vůbec a jsou na stole tickoučké.
Tak si říkám, že když ten switch dělá podobnou činnost, tj. přepínání paketů, tak by se ani moc zahřívat nemusel a laškuju s myslenkou, že si to rozeberu a větrák mu vevnitř prostě nějak odpojím aby nehučel.
To jemné hučení mi vadí hlavně v noci kdy je to slyšet.
Existuje možnost ho třeba jen zpomalit? nějakým odporem? to je asi lepší ho vyřadit celý ne?
má někdo zkušenost?
díky
Je třeba se zamyslet, PROČ tam ten ventilátorek je... je tam pro udržení nějaké teploty a zabránění přehřátí a poškození elektroniky. Takže pokud dokážeš suplovat tuto funkci, pak ho klidně odpoj. Vzhledem k tomu, že ho máš doma a asi centrální klimatizaci s fixní teplotou nemáš, časem se ti upeče Takže nejlepší bude, když si pořídíš jiný s extra tichým chodem. Pokud jsi kutil, můžeš to řešit přesunem do větší krabice (více prostoru pro chlazení) a přidáním pasivního chlazení, tj. nějaké to masivnější hliníkové žebroví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.