Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne,
operuji s wifi routerem TP Link 340GD. Internetové připojení, pokud se připojím kabelem, přes něj funguje.
Pokouším se rozchodit domácí wifi síť , ale nejsem schopen dosáhnout toho, aby počítače byly schopny tuto wifi síť detekovat a jaksi abídnuly možnost se k ní připojit, žádný ze dvou počítačů ji evidí, edetekuje.
Na routeru WLAN dioda bliká (což by dle manuálu měla), nastavení routeru přes web mám, řekl bych, správně (enable wireless router radio je zaškrtnuto). Přesto žádný počítač tuto wifi síť nevidí.
Dělám někde chybu nebo jde o vadu výrobku?
Díky za každé nakopnutí
el.m
To bych měl mít, SSID zvoleno, channel taky, země taky, wifi mód taky...Díky.
doplněno 13.05.12 16:41:Router byl opakovaně restartován, zkoušel jsem různé kanály a země (to by ale dle mého skromnéího mínění mít vliv na viditelnost sítě nemělo, že)... Děkuji za pomoc.
Vidí ty počítače v okolí nejakou jinou wifi síť? Nebo např. sebe navzájem (AdHoc LAN)...
Pokud ano a váš router ne, může mít router vadné wifi... Pokud počítače nevidí žádnou síť, teoreticky mohou mít problém ony (ale dva najednou?) - můžete, případně, vyzkoušet nějaký notes, který vidí i jiné sítě?
doplněno 13.05.12 16:45:BTW - není zač...
Momentálně bohužel žádná jiná wifi síť v dosahu není. Oba počítače jiné sitě vidět schopny jsou, běžně fungují v jiných lokalitách.
Jak jsem napsal, jeví se mi to jako vadná wifi routeru...
Není potřeba nějaké "hlubší nastavení" routeru? Není potřeba nastavit router jako access point?
Vždy je zač děkovat
Nějaké "hůubší" nastavení není...
Jen - ještě mne napadlo - router umí jen standardy "b" a "g" - mají počítače povolené i toto?
doplněno 13.05.12 17:15:"b", "g", a "n" jsou standardy wifi (primátně se jedná o přenosovou rychlost) - pokud mají počítače nastaveno "n" a router vysílá v "g", počítače jej nemusí vidět - na kartách je potřeba (i na routeru) nastavit něco jako "Networtk mode: b/g/n mixed" nebo "auto" apod...
To se přiznám, že nevím jak se udělá... Nicméně se obávám, že na samotný fakt "vidím síť" či "nevidím síť" to asi mít vliv nebude...
Každopádně díky za snadhu (ještě jednou ), zítra se poksím vyzkoušet router v jiném místě, s jinými počítači. Pokud neuspěju, zkusím router reklamovat. Hezký nedělní podvečer přeju.
elm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.