Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Mám problém, na starém PC u dětí jsem měl ještě staré windowsy 98, tak jsem se rozhodl, že tam hodím XP. Po instalaci XP a následném restartu to napíše výše uvedenou hlášku. Zkoušel jsem provést instalaci několikrát znovu, vždy se dostanu ale k tomuto kroku a této hlášce. Co dál?
Díky.
Zkoušel jsi - při instalaci - odstranit a znovu vytvořit systémovou partition? - pokud ne, zkus to, zvol NTFS a nikoli ´rychlý´ formát.
doplněno 02.02.13 20:39:Buďto - jak píše Praivo, si stáhni běžnou instalaci (pokud na ni bude fungovat tvůj ´WinKey´ - a nebo oddíl zruš a opět vytvoř, libovolným PartitionManagerem.
Táááák, poslechl jsem Vašich rad, ale nepomohlo a jsem na mrtvém bodě, z kterého, zdá se, nelze jít ven...Popíši:
Mám instalační CD jak Windowsů XP, tak těch starých - původních 98.
Když v biosu nastavím boot disk + mechanika, píše to pořád stejnou hlášku jak s jedněma, tak s druhýma Win - tedy NTLDR is missing.
Když v biosu nastavím boot pouze mechanika a vložím CD, jak s jedněma, tak s druhýma Win - po restartu to napíše: Disk boot failure, insert system disk and press enter...
Co teď?
Jsou ta CD opravdu bootovací? *)
Jak radí Praivo - stáhni si jinou instalaci WinXP, vypal jako ISO zkus nabootovat z ní (nebo - pokud se ti totonezdá ´legální´- ač je, stáhni si njakou distribuci Linuxu - http://www.linux.cz/ - a opět - vypal ISO). V BIOSu nastav pořadí bootu na 1. CD, 2. HDD.
Pokud to nebude fungovat, pravděpodobně je poškozená CD mechanika.
*) Chybějící NTLDR znamená, že na disku není (na ´správném´ místě) zavaděč Win, tedy disk není ´systémový´. "Disk bott failure"znamená, že disk (a nebo mechanika) neumožňují boot.
Ano, oboje windowsy, co jsem zkoušel, bootovací určitě jsou. 100% vím, že v minulosti fungovaly... Zkusil jsem ještě vyměnit mechaniku postupně za dvě jiné, avšak nepomohlo - stále stejný problém. Zkusím tedy ještě stáhnout z odkazu další win., zda-li náhodou nepomůže...
Prostě jednoduše řečeno, stále to po mě vyžaduje původní instalační CD ( to, co jsem dostal k notebooku ) a na jediný toto CD to reaguje opětovnou instalací windowsů, ale po instalaci stále stejná hláška...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.