Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje DVD-ROM

Od: jarda99 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám problém dvd rom když tam strčím jakékoli cd tak pořád do nekonečna načítá a nic.V jiném PC pracuje normálně.Nevíte v čem by mohl být problém?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Je možné,že bude potřeba vyčistit,,čočku,,Je na to čistící cd...

jarda99
hodnocení

Ale v jiném PC funguje tak bych řekl že to čočkou nebude

v tom případě by mohl být problém se zapojením. Zkontrolovat jumpery MASTER, SLAVE, CABLE SELECT a správně nastavit. Taky zkontrolovat jestli není ATA kabel připojen vzhůru nohama (některé nemají zarážku, aby nešly dát naopak) ;)

jarda99
hodnocení

A jak se prosím kontrolují jumpery atd? cd rom je zapojený přes IDE a v Základní desce je jen jediný konektor kam se dá zapojit. HDD mám přes SATU.

Nastavuje se to jumeprem (tou šedou propojkou) přímo na mechanice. Pokud máte na tom kabelu připojenou jen tuhle mechaniku a nic jiného, nastavte MASTER (která pozice je která by mělo být vyraženo na plechu nad tím - MA, SL a CS). Popř. zkuste ještě, jestli IDE kabel nejde zapojit naopak (na desce nebo na mechanice).

Nefunguje DVD-ROM
jarda99
hodnocení

Jumper je nastavený na MA... Kabel je vyměněn za jiný, správně zapojený ale problém je stále stejný :(

Tak se obávám, že bude v háji IDE řadič na desce... potom nezbývá nic jiného než její výměna... nebo SATA mechanika, to by byla menší investice

jarda99
hodnocení

zkusil jsem na tento IDE řadič misto CD ROM zapojit HDD a to pracuje normálně.

ahasver4*
hodnocení

0x

Aj,špatně jsem to pochopil,myslel jsem,že to cd jde jinde načíst...:)Nepomůže odpojení,vypnout,znovu zapojit a start?

jarda99
hodnocení

To vše jsem zkoušel. Dokonce i flash Biosu. Když vezmu jiný CD ROm a dám ho do toho PC tak dělá to samé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]