Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kolegy, mám problém.
V určité firemní složce mám jako podadresáře jednotlivé zákazníky. Pro každého zákazníka do jeho složky nakopíruji identickou připravenou tabulku (se stejným názvem), kterou pak doplňuji podle jednotlivých zákazníků.
Jde mi o to, jak u této otevřené tabulky zjistím, z kterého adresáře jsem ji otvíral, tedy ke kterému zákazníkovi patří. Občas dělám více věcí naráz a k tabulce se vracím třeba po nekolika hodinách a nevím kam patří.
Pokud se podívám do Vlastností, je tam pouze začátek cesty C:/Dokumenty/... ale konkrétní adresář je v takové úrovni, že se nezobrazí...
=políčko("filename") vrací plnou cestu k souboru. (tak blbej název to má asi proto, že tam je pár dalších funkcí na vracení informací z odkazované oblasti, něco s řádkama, barvou atd..)
Běžnejma stringovejma operacema si z toho pak můžete vytáhnout třeba název poslední složky před názvem souboru.
Dzordzi, BINGO!
To je přesně to co potřebuji, ještě lepší než jsem si představoval!
Dám to do té prázdné tabulky a mám navždy klid!
Jojo, jak říkám, člověk se učí celej život...
DÍK
Jj, to dělám, do prvního listu píšu podrobné údaje a komentáře, ale až před tím, než to odesílám šéfovi.
Do té doby je tabulka jednoznačně specifikovaná svým umístěním "pod zákazníkem" - tedy pokud zrovna kvůli jiné činnosti nezapomenu co jsem dělal před chvílí...
Přejmenování je nereálné, zaprvé je to "pracné" a hlavně se na tuto tabulku odkazují další tabulky podle jména...
Ale možná fakt začnu vždycky tím, že si do té "hlavičky" napíšu toho zákazníka - ale jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.