Nejste přihlášen/a.
Ahoj vsem...dostal se mi do ruky starsi pocitac ...pri zapnuti naskoci modra obrazovka a ta uz tak zustane...s pocitace jdou praskavé zvuky neni to s HDD a nebo podobne je to z repracku...a pripada mi to jako by PC neco zpracovavalo...Zvuky jsou hodne slyset pri zapnuti PC a po dobu 15 min pak potichne a je slyset ventiletor .Ovsem do Biosu se nemohu nijak dostat...mam i dve klavesi jednu s USB a druhou s tim fialovim koncem vzdy se rosviti pri zapnuti PC a pak nic...Vim ze se da nejak restartovat BIOS bud baterkou a nebo CLEAR CMOS...coz jsem nenasel...melo by to byt nekde na zakladni desce...Hledal jsem kde se dalo a nic...Diky za vas cas..
Já bych vytahal všechno kromě pamětí a začal bych od začátku oživovat, dokud se nedá dostat do BIOSu tak nemá cenu se o něco snažit...
doplněno 12.05.12 18:15:vlastně bych vytáhnul i paměti a zkusil to jen s jednou pěkně od začátku.
ještě jedno je divné...když je připojen dvd jednotka a cd-rom jednotka jen ke zroji tak svítí a jdou i otevřít ale jakmile je dám na kšandu tak nedělají nic...je možné že někdo něco nastavil v biosu a proto to nejde...? Koukal jsem i jestli je někde něco spálené a nebo třeba nafouklé kondíci ale nikde nic...
Nejlepší radu jste dostal od BMBX. Vytahat všechno ze slotů i všechny kabely k mechanikám, a zapnout. Musí to nahlásit příslušným počtem pípnutí, že to nemá RAM, video atd. A postupně přidávat jednotlivé chybějící komponenty. U Award Biosu se dostávalo do Setupu jestli se nepletu stiskem DEL nebo ESC při startu.
Tak že vše jsem vyndal a postupně dal spět...PC zapnul a nic...nechal jsem ho tedy běžet tak půl hodiny než se zahřeje...Dočetl jsem se na jednom foru že PC které dlouho stálo bez proudu se musí po dlouhé době zpět vratit na původní hodnoty...nevím co je na tom pravdy ale po jeho vypnutí a znovu zapnutí PC naskočilo ukázalo to černou obrazovku ...tak jsem šel do biosu a než jsem stačil něco udělat PC zase udělalo to co jsem popisoval na začátku zapraskalo v repráčku a monitor byl zas modrý...
Tak že jsem ho vypnul a znovu zapnul a tentokrát nic nedělal...naběhla černá obrazovka...s vyhledáváním pak naskočil nějaký seznam...najednou se ukázalo na chvilku výběr z několika OS asi pět položek a pak naskočilo že nejde číst z disku...
nevíte co mám v biosu nastavit aby se to tedy nevypínalo...? Bych řekl že nějaký Bot bude špatně nastaven...Díky za vaše rady a váš čas
Baterku stačí vytahnout a bios se vymaže to je pravda A jinak jsou to dva cuplíky, měly by být uplně dole na zk. desce a mělo by to u nich být napsaný
taky jsem to musel hledat když jsem chtěl mazat bios..Je na disku OS? Fungují všechny komponenty? Vč. HDD?
Ta baterka je docela velká, v průměru má nějaké 2cm a je to typ, nemýlím se, CR 2032. Baterka se musí vyndat (aspoň na nějakých 15 vteřin, ideálně minuta). Nezapomeňte před jakýmkoliv zásahem do počítače ho odpojit od el. proudu.
Baterka často bývává ve spodní části základní desky. Pokud tam nikde taková baterka není, tak je to opravdu hodně starý počítač <1993 a tam nezbývá, než opravdu najít CLR-CMOS nebo CLR-BIOS.
Klávesnice s fialovou kulatou zásuvkou je PS/2. Zapojil jste ji dobře? Nezapojil jste ji do prakticky identické zásuvky PS/2 pro myš?
Pokud nic nevymyslíte, tka bych ten počítač odvezl do ekolikvidace (sběrný dvůr) a tam si s ním už poradí. Případě co funguje, tak vyzkoušet, projet testama a jestli to nenajde nějakou chybu, tak si to nechat.
ten PC bude tak 6 let stary...baterku jsem nasel v pohode ale to CLR-CMOS nebo CLR- BIOS se mi nekde schovava Klavesnice je dobre zapojena...
A co paměti? Bez operační paměti se těžko dostává do BIOSu, je funkční? Je dobře zastrčená ve slotu / slotech?
Jen tak všeobecně...Šest let staré PC nemůže být zase nějaká plečka.Spíš mě mate to,že se v něm hrabalo dost lidí...Nechybí tam něco?Nebo není něco odpojené?Já bych ho odkrytoval,podíval se jak sedí komponenty.Do toho biosu se nejde dostat přes F8 nebo klávedu Del?Mačkáno při startu?Ty praskavé zvuky,není to pípání?Bylo by dobré,kdyby jste měl nějaké komponenty na výměnu a tak je vyzkoušet...Ať se zadaří!
tady je i video...čtyři sepnutí a pokaždé jinak...co jsem si všiml tak počítač přestal pravidelně vydávat zvuky a dělá to jen při sepnutí...
Na tom videu,nejsou tam zapojené dva HDD na jedné kšandě?Co zkusit jeden odpojit,stačí napájení...A pak to zkusit s tím druhým...Jestli jsem viděl špatně,tak se omlouvám...
Ano jsou tam dva na jedne ksande to same je i napájení ...Teď jsem nechal vyndanou baterku tak půl hodiny...příjdu k PC vložím baterku ...při zapnutí jednou PC píplo ...řekl bych dlouze a naskočila černá obrazovka s udaji ...než jsem stačil zmačknout DEL. abych šel do BIOSU v repráku zapraskalo a naskočila zase modrá obazovka...a nic...
Tož já mám stroj z 1998 za 50 226 Kč (krista pána to bylo penězíí ( + monitor, tiskárna takže přes 60 000) a jede dosud a semo tamo si ho zapnu. S win 98! a má to výhodu, že to furt cosi nenačítá. Takže se jeví jako rychlejší... Dosud z nostalgie i můj první PC PP06!
Zkusil bych odpojit co se dá a postupně aktivovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.