Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

jak se připojit na internet přes wifi na druhém pc

Od: alina* odpovědí: 11 změna:
ahoj,mam notebook hp compaq 6710b a chci se zeptat jak se mám přes wifi napojit na internet v druhém pc.neustále si s přítelem přepojujem kabel a je to už na zblbnuti..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

"Druhé PC" wifi má?

Pokud ano, propojíte počítače do sítě pomocí wifi a na tom s kabelem nasdílíte připojení na net...

Pokud ne, pořiďte si wifi router, "druhé" připojíte kabelem a notes wifi... Šlo by to i jinak, ale zbytečně složitě...

alina*
hodnocení

nevim jestli tam ma wifi,jak to zjistim
doplněno 10.05.12 22:03: a jaky router si mam sehnat?
mowla*

Např: Start - Spustit, napsat "cmd", Enter... Do ´příkazového řádku´ napíšete "ipconfig /all" a v okně se vypíší všechny instalované síťové adaptéry a jejich konfigurace... Nebo ve Správci zařízení... Nebo - možností je více, podle OS...

ladinpraha*
hodnocení

2x

PC není obvykle vybaven wi-fi routerem. To by znamenalo koupit wi-fi router, zapojit ho za modem a nastavit wi-fi síť. V tvám případě bude jednodušší a levnější, pokud modem nemá připojení na dva kabely, vyřešit to rozdvojkou RJ45 a připojit PC i NB kabelem.

jak se připojit na internet přes wifi na druhém pc
alina*
hodnocení

ano,na dva kabely to bude asi nejjednoduší..koupím rozdvojku a bude.firma od které net mám by mi tohle udělala za 1500 ale poradil mi že se to dá nějak udělat "po domácku" ovšem bez záruky samozřejmě,nějaké propojování drátku ap.dá se to tak opravdu udělat?
mowla*

Tohle nefunguje...

Ale opravdu nemusíte mít wifi, stačí vám obyčejný router a drátové připojení...

Router propojíte s modemem a UPT kabely (pro případný wifi router a notes je možné použít wifi) připojíte počítače...

:)

doplněno 10.05.12 22:29:

Klasický router se dá (nový) koupit tak za dvě-tři sta, wifi za dvojnásobek... Nějaká ta případná kabeláž do stovky...

Takže - bez wifi do 400,-, s wifi do 700,- jste schopni to sesíťovat (pokud o tom aspoň něco víte nebo najdete kámoše - některé věci se na dálku řeší hůřeji)...

:)

mowla*

Jakým způsobem lze tuhle ´rozbočku´ připojit na modem? Kruci - naco já mám switch a router, když stačilo sdrátovat twistpair?

doplněno 10.05.12 22:36:

Tuhle odpověď samozřejmě směřuju na "ladinpraha"...

alina*
hodnocení

:) no tak já už mlcím.nejsem expert a pán o tomto způsobu mluvil docela přesvědčivě.děkuji moc za odpovědi.jste kouzelní když slyšíte nějakou hovadinu.myslela jsem si že mi odpovíte nějak takto.hezké sny

Krom toho je ta rozbočka na telefon- zapojený prostřední pár a nic víc- alouží tedy k rozbočení jedné datové zásuvky na 4 telefony a ta samá rozbočka by byla na druhé straně v data rozvaděči a tam by musel být propojený každý telefon do svého přívodu...

des*
hodnocení

0x

Jak jednoduché #jak+propojit+dva+počítače+na+wifi

alina*
hodnocení

jsem ted na netu v mobilu a tak nevim jiste na co ten odkaz..?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]