Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s instalací W7

Od: capumpor* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Prosím o radu.

Z ničeho nic mi spadl Windows 7 na ntb tak jsem chtěl provést reinstal z recovery DVD a zvolil možnost zachování dat. Během instalace došlo k chybě a musel jsem počítač restartovat. Od té doby se nemohu dostat ani do menu na recovery disku č. 1. Vložím disk a po chvíli se objeví logo windows a tady počítač zamrzne.

V biosu mám bootování z optické mechaniky.

DVD disky jsou v pořádku, vytvořené při prvním spuštění notebooku, už jsem dělal reinstal několikrát a vše bylo OK.

Čím to může být? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedkoid*
hodnocení

0x

Stručně řečeno, všechny tyhle reinstaly se zachováním dat jsou na prd. M$ to prostě neumí. Základem je oddělit systém (C:) a data (D:). Systém jen tak z ničeho nic nespadne, buď je špatný HW nebo tam máte nějaký viry, spyware atd.

1. Zazálohovat data.

2. Otestovat paměti (GoldMemory) a disk (třeba HDDScan slunecnice.cz/...).

3. Zvolit čistou instalaci s formátem disku, pokud se vám povede vytvořit i oddíl na data, tím líp.

PS: Celkem mě udivuje že jste ntb už nekolikrát reinstaloval. Já mám na ntbku XP už asi 5 let a nemám potřebu je reinstalovat.

hodnocení

0x

normálně na stejný disk nainstalovat win7 znovu bez formátování,musí tam být místo,původní soubory se automaticky přesunou do nové složky Windows.old :)

capumpor*
hodnocení

Jenomže já se vůbec nedostanu do instalace. Zamrzne to dříve než se dostanu do toho instalačního menu. Nechal jsem to několik hodin a pořád stejná obrazovka.

dedkoid*

Buď vydat disk a zazálohovat na jinem PC nebo nabootovat z USB kličenky s Windows, zazálohovat data na DVD popř. externí disk a ntb přeinstalovat natvrdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]