Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám problém s restarty u svého pc. Je to sice pěkná šunka, ale zatím mi to na doma stačí, tak bych to chtěl alespoň trochu opravit, aby to chvíli ještě jelo.
Restarty je objevují bez varování a velice nepravidelně. Je jedno jestli je pc v klidu či pod zátěží. Jednou to udělá za den 2x,3x, jindy třeba dva dny nic a tak.
Konfigurace:
Deska: PcChips M851 v. 1.3a (chipset VIA)
Procesor: Athlon 2200 XP na 1.93 GHz
Paměti 2x1GB DDR1 (mem test v. 3.5-9 chyb, v.4.10 3 chyby), paměti byly měněné za 2x512MB z důvodu odstranění restartů (staré ram měli také chyby)
Abyste to pochopili, jsou tam DDR1 a sehnat pro mě nové na zkoušku byl problém, tak jsem zkusil jiné, ale taky starší.
Grafika: TNT RIVA 16 MB AGP
HDD:1x Seagate 40 GB(systém) a 1x WD 160GB data (oba ATA)
Mechaniky: 1x LG 4163B a 1x LG 4167B obě (ATA)
Zdroj: ATX PC Power Suply 350 W, 80mm vent.
Skříň: Eurocase 120mm vent.
Teplota ve skříni max 25 stupňů, procesor 45 stupňů, disky 40
Šlo by myslíte s tím něco udělat, odstranit příčinu restartů za ruzumné peníze, nebo mám vydržet s opravou a raději investovat do nového pc?
Chtěl bych něco na základech Gigabyte procesor Intel Pentium Dual-Core G620, nebo dopuručíte jiný základ? Děkuji za rady.Pepa
Stavět na základě těchto komponent nové pc cenu opravdu nemá, nezůstane skoro nic.
Pokud jde o restarty tak to může dělat software, tedy nejspíše systém a nebo to může být HW příčina, cemuž odpovídá i počet chyb. Jakmile jsou na ramce chyby tak je to špatně, musí to být bez chyb. Další častou příčinou je vadný zdroj, ale ty začni pamětí- otestuj ty paměti po jedné, jinak nic poŕádně nezjistíš
Ok, zkusím po jedné a dále pak další věci. Chtěl bych potom postavit pc na základě tohoto alfacomp.cz/...
Nu proč ne, ale disky a DVD mechaniky do této desky nezapojíte. Nemá žádný IDE konektor.
doplněno 10.05.12 11:57:zakladni-desky.heureka.cz/... - desky se dvěma IDE
Doporučuji neinvestovat do starého PC. Vyměnil bych desku, procesor, paměti a asi i zdroj. Problém bude sehnat desku s 2x ATA porty. Gigabyte ano, a klidně s nějakm AMD. Jako syst. disk bych zvolil 160 GB WD, ta 40tka bude nějaká stará šunky.
zakladni-desky.heureka.cz/... - tady bych vybíral desku dle parametrů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.