Nejste přihlášen/a.
Dobrý den bydlim ve firemnim bytu a používám firemní wifi a vypadá to že moje virtualní soukromí není až tak chráněné,, určité informace se dostavají tak kam nemají a tak bych potřeboval vědět názor jaký program by mi v tomhle případě dokázal pomoct jaký program zabezpečí můj počítač při použití společné wifi?děkuji předem za vaše odpovědi,,
Ověřte si, zda informace vskutku prchají přes špatně zabezpečené wifi a v tom případě kontaktujte jeho admina...
Jinak - admin může, vcelku bez problémů, kontrolovat vaši komunikaci na router - holt, jde o firemní, nikoli vaše wifi... BTW - proti úniku dat je vždy lepší ´organizační´ opatření než technické...
Váš počítač může - jak už kolega psal, zabezpečit firewall, ale komunikaci ´ven´ už ne...
Pokud si myslíte, že by vám mohli sledovat vaši komunikaci mezi počítačem a internetem, mohl by se vám hodit takový program slunecnice.cz/...
Na internetu budete skryt za úplně cizí IP adresu, ale to hlavní je, že data odtam až k vašemu počítači budou šifrována, takže je nikdo jen tak "nepřečte"
Mikihans tohle je správný řešení. Nepředpokládám že by se mu někdo dostával do počítače přez otevřený porty ale odposlechem komunikace. Možná lepší program určenej přesně pro tento případ je stahuj.centrum.cz/... ale požívat to jenom když to má cenu né pro každý brouzdání.
Důležité je mít funkční firewall - zakázat veškeré příchozí připojení. Ve finále stačí systémový firewall. Ve WIndows XP/Vista se musí nastavit Nepovolovat výjímky, Windows 7 mají lepší firewall, tamstačí nastavit profil firma nebo letiště. Letiště by bylo asi lepší, když opravdu si myslíte, že můžete být sledován. Používáte-li některou z linuxových distribucí tím líp, jen bych firewall tam nainstaloval (pro běžné používání není nutný, ale v tomto případě byhc ho tam hodil).
Jiná obrana hold není...
Všem děkuji za informace a rady =) každopadně k věci,, nevím jak to dotyčná osoba dělá ale ví co dělám na pc,, s pc docela dost umim umim i tak trochu hackovat ale nikdy jsem se obranou nezabýval a to je asi ta chyba mám v pc svuj keyloger takže si myslím že tak na mně nepřišel myslím si že za pomoci nějakého programu sleduje mojí komunikaci nebo si myslím že je to tím že máme společnou wifi a nějak se mi tam boura fakt netušim jak to dělá bránu firewall mám zapnutou mám win7 každopádně jsem skusil stáhnout cyberghost a uvidim no,, všem ještě jednou moc děkuji =)
Jakmile nemáš šifrovanou komunikaci a jsi na nečím routeru/switchi tak lze "odposlouchávat" tvá komunikace, řek bych tedy, že v tvém pc nic mít nikdo nebude a půjde o router
Myslím si to sáme tkoušel jsem stáhnout program který mi poradili o pár řádku výše ale háže mi to nějakou chybu a nefunguje to potřeboval bych nějaký program na to šifrování mužete mi kdyžtak poslat odkaz na nějaký jiný program který umí šifrovat komukátory?nejlepe se serial number ale když nebude nevadí stejně děkuji =)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.