Nejste přihlášen/a.
dobrej ... mam prazdnej HDD zrejme a nejde na nej nic nahrat... neni chraneny ale jen nefunguje mechanika.. teoreticky mi jen nechce brat moje softwary... pls help... nevlezu ani na plochu .. po zapnuti napise Mising operatin software
jak bys taky chtěl vlézt na plochu, když je disk prázdný, tedy bez operačního systému? To je ono, co ti to píše. Takže nainstalovat Windows či nějakou distribuci Linuxu (je zdarma) a potom teprve můžeš fungovat.
jo ale kde mam stahnout ten vas linux nebo co a jak ho tam mam dat na ten disk kdyz mi nebere CD s win xp ani win7...?/
Víte co? Svěřte to radši někomu zkušenějšímu, nejlépe servisu. Dají Vám tam nějakou funkční DVD-ROMku za pár korun, nainstalují Vám tam nějakou linuxovou distribuci (třeba Xubuntu), protože Windows je drahý a asi nemáte v úmyslu vyhazovat tisíce korun.
Pokud si chcete stáhnout linuxovou distribuci sám, doporučím Vám Xubuntu - www.xubuntu.cz nebo Lubuntu (ale to je spíš pro starší počítače) - www.lubuntu.cz. Můžete též zkusit Ubuntu, ale to se mi osobně moc nelíbí. Obě linuxové distribuce jsou jednoduché pro začínající uživatele linuxu, protože mají k WIndows mnohem blíž, než složitější distribuce jako Debian, Gentoo, ArchLinux či jiné.
Více najdete na http://proc.linux.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.