Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadné přejmenování souborů

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Jak lze hromadně přejmenovat několik souborů, aby se z názvu odstranilo první slovo, ale zbytek zůstal původní? Je toho moc a po jednom se mi to rozhodně dělat nechce.

příklad:

pravidlo - rok 1998

pravidlo - podzim 2001

požadovaný výsledek:

rok 1998

podzim2001

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

V TotalCommanderu Ctrl+M a nastavit správné parametry. Výhoda je, že při nastavování se aktuálně zobrazuje výsledný název souboru ještě před spuštěním vlastního pořejmenování...

doplněno 08.01.14 15:14:

TC lze stáhnout zdarma...

Hromadné přejmenování souborů
hodnocení

Bohužel, používám starší Windows Comander a ten tuhle funkci nemá. :(

doplněno 09.01.14 13:25:

Fajn, tak se povedlo a funguje to *palec*. Dokonce se mi podařilo do Total Comanderu nakopírovat původní Wincmd.key (16 let starý), takže jsem se zbavil toho otrvného okna při spouštění ;)

luke237
Tak si stahni tu nejnovejsi. Je zadarmo.

hodnocení

0x

Používám prográmek zvaný "hrom", je ke stažení na slunečnici a má i undo, pokud zazmatkuješ...

hodnocení

Ale já nepotřebuju měnit obsah textových souborů, já potřebuju měnit názvy (jakýchkoliv) souborů.

doplněno 09.01.14 13:01:

Tak mám nainstalovaný Advanced Renamer, mám v něm soubory k přejmenování... ale metuším, co s tím dál. Program mi žádnou možnost úpravy jména viditelně nenabízí.nenabízí.

luke237
Musis cist ty navody, ktere ti tady lidi davaji. Treba u toho Advanced Renamer je hned na uvodni strance odkaz na to, jak s nim pracovat (dat Add> Files> (vybrat soubory)> Open). Pak v leve casti, kde to rika "Renaming method list" vyberes "Remove method"a pak uz postupujes podle obrazku, na ktery je odkaz nize.
hodnocení

Jo, jenže to bych musel umět anglicky. :(

luke237
hodnocení

0x
Advanced Renamer ma dokonce primo funkci pro odstraneni casti jmena prejmenovavaneho souboru.
luke237

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]