Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenesení dat a obrázků do nového eshopu

Od: karlossso* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych vytvořit eshop ze kterého bych jen přeposílal objednávky dodavateli,který vlastní svůj eshop.Než s ním budu jednat o podrobnostech rád bych věděl jak se nejlépe importují data z jeho obchodu do mého v případě že tam budu mít jen jeho zboží v kompletní nabídce a eshop je nyní prázdný,pokud oslovím nějakou firmu na tuto činnost tak kolik by si měli asi říci abych neplatil více.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Nejvhodnější bude, pokud vám on dodá xml feed, který je validní a dle vzoru heuréky/zboží.cz.

Jestli půjde jen o 100% kopii, 1:1 bez jakýchkoli úprav, se svolením užít texty i obrázky, moc náročné to nebude. Tedy pokud by nebyl problém na straně vašeho e-shopu (který by mohl být nějak prasácky splácaný nebo sestavený velmi nestandardně).

Za nejlepších předpokladů dvě hodiny, za nejhorších dva dny. Na objemu dat v podstatě nezáleží, stovka nebo dvacet tisíc položek už vyjde skoro nastejno.

A pokud náhodou váš e-shop už import takovýchto xml feedů umí sám od sebe a má rychlý server a linku, tak taky třeba jen dvě minuty. To byste zvládnul naklikat asi i sám.

karlossso*
hodnocení

Děkuji to jsem potřeboval vědět,takže zjistím od dodavatele co mi může poskytnout a podle toho vyrozumím mého webmastera at mi pořídí nejlepší řešení pro kopii a upravíme vzhled a desing.

iz*

To bude e-shop s dresinky nebo jste mínil design e-shopu?

mowla*
hodnocení

0x

..."jak se nejlépe importují data"... Vždycky se data přetahují tak, že z jednoho systému je do nějak definovaného souboru ´vytáhneš´ a do systému druhého vložíš. V případě, že zdrojový systém neumožní export v takovém tvaru souboru, který cílový systém umí načíst, musí se jako mezikrok tento soubor upravit. Tolik obecně.

Takže ty nyní musíš zjistit, v jakém formátu je schopen ti onen hypotetický dodavatel data poskytnout a v jaké je tvůj e-shop je schopen přijmout - bez této znalosti ti nikdo nebude schopen říct, jak náročný export-import bude a kolik by měl (mohl) stát času a peněz...

doplněno 02.02.13 14:43:

..."Dá se uvést průměrný příklad a normální a cenové řešení toho "... - nedá - je to asi jakobys chtěl uvést průměrný příklad stěhování z bytu do bytu a nevěděl, o jaké byty jde, kdo v nich bydlí, kolik má věcí a jakých a ve kterým městech ty byty jsou... Ale uvedu ti některé možnosti:

- jde o stejné e-shopy - data exportuješ ´na tlačítko´ ve zdrojovém, pošleš mailem, na ´tlačítko´ importuješ v cílovém systému - máš to zadarmo
- jde o různé e-shopy, ale oba umožňují práci s export/import přes např. .txt soubor s oddělovači - pokud nelze nadefinovat stejný formát souboru v obou systémech, udělá ti převodový můstek kdekdo např. v Excelu či Accessu za ´pár minut´ (takže třeba za 100 - 500 Kč, kamarád třeba zdarma, známý za lahev)
- jde o e-shop(y), který neumí export/import - je potřeba ´ručně´ exportovat DB a opět ´ručně´ druhou naplnit, potřebuješ člověka, který se umí v dané DB ´hrabat´ a zná její strukturu (to už není kdekdo) a trvat to může několik (i více) hodin (takže klidně několik tisíc, v případě rozsáhlé a složité struktury aspoň jedné z DB klidně několik desítek tisíc)

karlossso*
hodnocení

Já vím že je to otázka na dvě věci,ale opravdu tomu vůbec nerozumím proto jsem tady.Dá se uvést průměrný příklad a normální a cenové řešení toho "mezi převaděče? Potřebuji být alespon trošku v obraze nejde mi o přesné hodnoty:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]