Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace win98se

Od: milanh* odpovědí: 6 změna:
Jsem tu znovu s prosbou. Mam dva HD (C;D). HD C mam rozdeleny na dva partition C;E. E jsem zformátoval (s Vasi pomoci) systemem souboru FAT 32. Vše ostatni je formatováno systemem souboru NTFS. Nyní bych chtěl na E nainstalovat win98se. Poradite mi nekdo. Prosim o co nejpodrobnejsi popis. Dekuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
No jo jenže win98 nevidí ntfs disk takže normálně pustíš instalaci woknousů a bude se to chovat jako že tam máš jen disk c, takže jen pustíš instalaci a klikáš a klikáš (sem tam něco napíšeš):)

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jo ale pokud už máš naistalovaný winXP a chceš na e win 98 tak to je už horší,98 ti totiž přepíšou zaváděcí sektor a pak už se tě to nebude ptát na výběr systému ale pustí to jen 98, vždy se instaluje starší systém první. Takhle bys musel buď to celý předělat a nebo naistalovat 98 a experimentovat s opravou winXP z instalačního cd zda ti zpátky přepíše zaváděcí sektor, případně si pohrát se souborem boot.ini který máš v rootu na systémovym disku (skrytý):)
duke*
Aha, takze kdyby nainstaloval nejprve 98 a pak XP, tak mu to behem bootu bude nabizet moznosti? Mel jsem stejny problem. Nainstaloval jsem 98 na XP a behaly mi jenom 98.
JO jo,přesně tak nejdřív starší pak novější (win98,win2k a pak teprve win xp, nebo teda nejdřív win98 a pak winXP), nebo si pohrát s boot.ini, ale normálně to chce takhle naistalovat a je to v pohodě.

sid*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pokud jde o instalaci několika OS třeba i jen na jeden HDD je nejlepší použít nejaký"Boot manager". Počet OS je potom omezen už jen kapacitou HDD. Osobně používám cca 1 rok"System Commander 8"a na jednom HDD mám 2xWIN98 + 1xWINXP. Ten ovšem není zadarmo. Předtím jsem používal XOSL ten je zdarma a v češtině, pouze má méně schopnosti. Pro více informací mrkni např na www.vood.mysteria/...
No jo máš pravdu:) Ale přeci jenom je to složitější, tamto je základ a ten kdo se pouští do experimentování s více OS by to měl vědět*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]