Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení internetu -kabel- O2 do paneláku

Od: viky® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Potřebuji trochu více informací, kolik stojí kabel- připojení od O2. Prosím o vysvětlení, někoho, kdo má toto zapojení v panelovém domě. Jedná se o lokalitu Praha 9 - Prosek, Letňany. V panelovém domě byly telefony, které se nechaly zrušit. Nyní O2 nabízí napojení internetu přes telefon ( ale bez telefonu). Na chodbě, by byl, WiFi Router. V bytě by se na internet, mohl napojit každý.

Máte s tím někdo zkušenosti? Kolik se platí měsíčně, jaká je rychlost stahování, jaký je stálý poplatek. V paneláku jsou různé společnosti napojení internetu i s televizí. Mám zájem o O2.

Děkuji za vysvětlení.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubd*
hodnocení

0x

Já bych volil UPC, má lepší poměr cena/výkon. Mám doma O2 za 600Kč/měsíc a rychlost 16MB/s. Stačí se podívat na stránky upc.cz...

No a jinak O2 - jelikož nemáme do baráku zavedeny datové kabely UPC, jsem nucený používat O2 a mám to vyřešené, jak vy píšete, tj. wifi router, signál po celém bytě a nasdílený internet v mobilu a notebooku. A co se týče stahování... pokud nebude najedou 5 lidí stahovat velké množství dat, tak si myslím, že te 16MB/s stačí. Ale k O2 bych nešel.

hodnocení

Co je nasdílený internet v mobilu a notebooku? Jaký to má vliv na internet doma?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já si taky myslím, že UPC zatím bohužel nemá vážnější konkurenci. Neznám momentálně poměr cena/výkon, ale rozhodně bych nebral wi-fi připojení na chodbě. Jedině přívod kabelem do bytu a tam si pak udělat svoji vlastní wi-fi síť.

hodnocení

Napsala jsem to špatně. WiFi Router by byl připojen na náš přívod telefonu, na chodbě u nás v bytě.

hodnocení

0x

pokud je přípojka pevné linky v domě,nebude stát připojení internetu nic,i když je pevná linka odpojená,kabel tam fyzicky zůstává,a není problém ho znovu připojit.

tomasek*
hodnocení

0x

Určitě bych volil UPC, pokud je ta možnost... U toho O2 jsou dvě možnosti - buď internet přes pevnou (kde ale platíte za internet i za používání linky), nebo skrze mobilní připojení, které je ale ve srovnání s tím kabelovým (UPC) a ADSL (pevná linka) pomalejší, o dost dražší a hlavně tam jsou FUP limity - tzn. pokud překročíte určitý objem stahovaných dat, rychlost se vám sníží...

buss
hodnocení

0x

Oslovte maximum firem co nabízí. Na venkově už máme optiku...

volvomen*
hodnocení

0x

U O2 bacha radi navyšují konečnou platbu třeba po půl roce...vlastní skušenost...Odešel jsem od nich ..Určitě oslovit více firem a pak porovnat nabídky...Jak už bylo naznačeno...

des*

Viki,od kyslíku ruce pryč,určitě je lepší UPC,ale jsou tam určitě jiní levnější.

hodnocení

To je ten problém, nechci pevnou linku telefonu, i když v bytě je. Jsem ráda, že jsem jí zrušila. UPC mi připadá moc drahé, kolem 700,- měsíčně. Jsem zvědavá, co T Mobile, nebo Vodafone. Co nabízejí.

doplněno 08.05.12 06:47:

Naši sousedi mají UPC, ale to je hrozně pomalé, proti tomu, co třeba používáme jinde, od jiného operátora, není to P-9.

xvv
Moc drahe. Taky se podivejte na tu rychlost... Zrovna vcera jsem se na to dival. Vypada to dost zajimave. Bohuzel mam taky O2 VDSL a moznost UPC neni.
tomasek*

Tak to nevím, jak jste přišla na cenu UPC kolem 700 Kč měsíčně... Pokud chcete jen internet, tak nejlevnější nabídka je 499 Kč/měsíc za 30 Mb/s připojení. Navíc v akci to je na rok za 300 Kč. Jednu dobu nabízeli i tuším 2 Mb/s připojení za 200 Kč (možná to nabízejí neoficiálně stále). Rychlost 30 Mb/s je víc jak dostačující (než to navýšili, bohatě mi stačila i 10 Mb/s). Pokud to mají sousedi pomalé, může v tom hrát roli více věcí - velké množství lidí připojených v dané oblasti, nastavení jejich routeru apod... UPC už mám na druhém místě v Praze a ani na jednom jsem s rychlostí neměl sebemenší problémy...

hodnocení

Dobrý den. Podívala jsem se ke všem operátorům a chtěla jsem informace a vysvětlení. Vím, že připojení od UPC, které mají sousedé, t.j. ... 30 Mb/s je hrozně pomalé. Nyní používáme internet, připojení 100,0 Mb/s. cena 500,- měs. Není to v Praze. Budeme přemýšlet, co je pro nás z nabídky nejlepší. Chtěla bych poděkovat, všem za rady. Viky

30Mb/s je pomalé? Nic proti, ale na internet bohatě stačí okolo cca 5Mb/s, 10Mb/s už bohatě
Nepletete si náhodou těch 100Mb/s s rychlostí připojení na lokální síť?

tomasek*

Jojo, taky mi to tak přijde, že si slečna plete rychlost připojení se sítí :). Možná že najede na ikonku, tak se zobrazí rychlost 100 Mb/s (v podstatě maximální možná rychlost) a slečna to bere jako rychlost připojení... Tomu by odpovídala i ta cena 500 Kč - za takovou cenu by asi těžko někdo poskytoval rychlost 100 Mb/s. Fakt by mě zajímalo, jak to slečna měří (co je pomalé a co rychlé) - jestli tak, že se jí film v DVD kvalitě stahuje několik desítek minut místo pár sekund, tak to potěš :). Možná by si měla sama změřit rychlost připojení třeba zde: lupa.cz/...

hodnocení

Pro Maverick. Protože moc PC nerozumím, tak je možné všechno. Asi - určitě, máte pravdu. Jedno vím jistě, že náš internet, naskakuje okamžitě, vyhledává okamžitě, kliknu a je. Sousedka co má UPC, když pustí notebook, tak čeká, dlouho, než naskočí. Jak něco hledá, zase to trvá, než naskočí, požadovaná stránka. Vůbec se to nedá porovnat. Jak zjistím rychlost u PC? Jen pro zajímavost. Děkuji.

tomasek*

Jestli to není také tím, že má sousedka staré PC a nebo v něm má s prominutím "bordel"a proto jí internetový prohlížeč pracuje pomalu... Rychlost připojení změříte např. zde: lupa.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Mám připojení přes pevnou linku,televizi 100M internet a telefon za kulatých 800 měsíčně.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji všem rádcům, za vyčerpávající vysvětlení. Díky Vám, vím co je: rychlostní připojení na lokální síť. Co je : rychlost připojení. Také jsem si změřila rychlost připojení. ( děkuji za odkazy) Máte pravdu, 10 Mb/s na internet stačí. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]