Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotka se špatně zobrazuje

Od: york* odpovědí: 10 změna:

Na Aukro jsem k prodeji přiřadila fotku ze stolního PC, kde ji mám uloženou a je to OK. Ovšem jak se na ten muj inzerát s fotkou podívám na noteboku, tak je fotka jakoby rozostřená a i o dost v menším formátu.Vubec to zboží nevypadá pěkně. Nevíte co je na noťasu špatně nastaveno?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kliknutím na fotku by se měla zvětšit...

york*
hodnocení

To je jasný. Na to dotaz nebyl!

No já vidím v dotazu, že má i malý formát ;).

Samozřejmě, že na stránkách se fotky automaticky upraví dle potřeby. Ono je lepší je tam dávat v takovém rozlišení aby se na stránkách neuprvovali, ke zhoršení kvality mohlo dojít tím.

poseidon*
hodnocení

0x

Možná, že kdyby tu byl odkaz na stránku s tou fotkou, tak by se snaději radilo.

doplněno 04.05.12 21:50:

Z Vašeho dotazu není zcela jasné, zda
1.) srovnáváte fotku z internetu pohledem ze stolního PC s fotkou z internetu pohledem z notebooku (např. Firefox X Firefox).
2.) nebo srovnáváte fotku, kterou sledujete prohlížečem obrázků na stolním PC s fotkou z prohlížeše internetu na notebooku (např. IrfanView X Firefox).

Pokud platí 1., tak je nejspíš problém v nastavení notebooku, či prohlížeče v notebooku (zkusit CTRL +, nebo CTRL a zatočit kolečkem myši), pokud 2., tak fotka může být i nevhodně upravená serverem, třeba z důvodu nadměrné velikosti.

mowla*
hodnocení

0x

Pošlete odkaz...

Jen ´nástřel´- pokud je možné, dávejte na net foto v rozlišení max. 640 x 480, ve formátu .jpg... Pokud lze vložit jiný soubor jako náhled, pak v .png...

york*
hodnocení

Nějak to dořeším ale... oni to upraví na 200kB. Když to zkouším já ve svém PC upravit na tuto velikost, tak mi z toho vznikne nehezky zubatý snímek, který bych na Auro asi nedala. To nejde tím zmenšením zachovat kvalita? Dělám něco špatně? dík

mowla*

Změňte rozlišení... Max. 800 x 600, úplně ale stačí (tedy pokud neprodáváte výtvarné dílo) 240 x 320... To by mělo být dostatečně malé... Případně můžete omezit ´hloubku´ barev - třeba namísto 24 bit jen 8...

york*
hodnocení

Je to tak. Právě že prodávám výtvarné dílo a chci aby nevypadalo hůř než reál- spíše se to dělá naopak. A pochopitelně jsem tam upravila rozlišení cca 800x600 abych docílila těch požadovaných 200kB. Výsledek jak jsem psala- paskvil.

Je lepší rozlišení moc nesnižovat, nechat tak 1200x800, hloubku barev v žádném případě nesnižovat, spíš zvýšit kompresi, pří větší kompresi se detaily moc nezmění, kvalita se zhoršuje spíš ve velkých téměř jednobarevných plochách, což při správné volbě komprese nemusí tak vadit. Zrovna před chvilkou jsem zmenšoval 10 MPX foto na 1200x800 pixelů a kompresi jsem zvolil 50% a výsledná velikost je pod 200kB a ztráta kvality na monitoru PC je neznatelná ;)

dzordz*

Při změně velikosti nedávejte jen Resize, ale použijte i možnost Resample a nastavte filtr na lanczos nebo sinc. Zmenšenou fotku ještě zaostřete, bude to pak zřetelnější. Při hodně velkém zmenšení to někdy vypadá líp zmenšované a zaostřované postupně v několika krocích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]