Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa k usb tuneru-prosím o tip

Od: majorka* odpovědí: 9 změna:
Může někdo poradit nějakou osvědčenou anténu k usb tuneru k notebooku,protože na ten proutek,co u toho byl nemám nejmenší šanci něco chytit,tak akorát nerva+poradit i jak tu koncovku,ten tuner má zastrčku na jack,co je na tom proutku. Děkuji moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Osvědčená anténa neexistuje. Vždycky je to o signálu v konkrétním místě. Antény, které se dodávají s TV tunerem jsou někdy uvedeny jenom jako zkušební. To znamená, že nezaručují vůbec nic, jako bys tam strčila kousek drátu nebo třeba prst. Někde můžou fungovat, jinde ne. Mně třeba doma spolehlivě funguje proutek od telefonu, jinde o příjmu rozhodují doslova centimetry v umístění a někde se s ním nechytám vůbec. V každém případě to chce tuner s možností připojení normálního antenního konektoru, protože pak máš možnost vyzkoušet různé antény. Ještě jsem neviděl anténu s konektorem JACK. Bývá to obvykle malý konektor - viz obrázek - a kvalitní tunery mají v příslušenství redukci na normální anténu. Zkus tuner vrátit a pořídit jiný, případně se před koupí poradit.

Anténa k usb tuneru-prosím o tip

hodnocení

0x

Na Aukru prodávají (jinde jsem to nehledal!) redukce z toho malého konektoru na normální anténní koax!,ale nepomohlo to,teda alespoň mně!

majorka*
hodnocení

ani po tom jsi nic nenaladil?

hodnocení

0x

Dá se to připojit na kabel co jde od antény ze střechy. Pak se na to chytí všecko.

doplněno 03.05.12 18:26:

Teď jsem si všiml. Ono to nemá na vstup klasický anténní konektor? TAK TO JE DOST NA ...

majorka*
hodnocení

no ale přece to teď nehodím do koše:)

Dyď to nikdo neříká :)
Pokud nebyla přibalená redukce tak dokoupit a pak lze použí jakákoliv anténa ;)

hodnocení

0x

Ty proutky jsou opravdu jenom pro oblasti s dost dobrým signálem, o dost lepší než ten proutek je anténa co ce prodávala k tunerům AVER, malý teleskopický dipólek. Prodávali jej i samostatně, ale teď jej nikde nemůžu najít.

ladinpraha*

Myslíš tu skládačku se dvěma teleskopy - tu jsem dostal s tunerem. A u ní právě píší, že je v podstatě jako zkušební. I když funguje, ale je poměrně citlivá na natočení. Ten proutek je lepší. Ale všechno je to o signálu na konkrétním místě.

doplněno 04.05.12 10:46:

.

Anténa k usb tuneru-prosím o tip #2

Je citlivá na natočení, ale díky tomu lze chytat signál z větším ziskem než s tím proutkem, alespoň tak se mi to v některých případech jeví - mám obě

doplněno 04.05.12 10:48:

Prostě když jsem někde s horším signálem, tak lepší příjem mám s tou skládačkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]