Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OpenOffice calc vs. Grafy

Od: vlk95® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám v calku vytvořenou tabulku s daty. Potřebuju vedle ní vytvořit graf, ale vůbec nerozumím jak do něho zadat data. Zkoušel jsem na různé místa různé rozsahy, ale nefunguje. Potřebuju to podle obrázku. Určitě buňky budou čas. Vlevo rozsah dat podle fotky a potom buňky, kde budu psát data a ony se budou zobrazovat v grafu.(čára)

OpenOffice calc vs. Grafy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takto by to vyhovovalo?

OpenOffice calc vs. Grafy #2
hodnocení

No to je ono, ale potřeboval bych postup. On český překlad openoffice je tak nějak nesrozumitelný pro mne. A já prostě nevím kde a jak nastavit data. Díky

Teď musím letět na nádraží pro kufr, tak to popíšu asi po 20 hodině, když vydržíte.

hodnocení

Já mám čas. Díky za pomoc.

Vycházím z uvedeného příkladu:
Nejdříve uděláme tabulku hodnot, předpokládám, že základní údaj je čas. Tak ho dáme jako první sloupec, nahoře s názvem. Druhý sloupec budou zjištěná data taky s názvem.
pak dáme VLOŽIT/GRAF
vybereme typ grafu ČÁRA
dáme DALŠÍ a vybereme rozsah dat což budou všechny hodnoty včetně názvů v našem příkladu A1:B6
provede se to tak, že vpravo od okýnka Rozsah dat klikneme na tlačítko a tím přepneme do listu a vybereme A1:B6
Dále zaškrtneme Datové řady ve sloupcích,První řádek jako popisek, První sloupec jako popiseka dáme DALŠÍ
což jsou Datové řady, budeme mít jen jednu a to sloupec B, nic tam nepřidáváme a dáme další.
PRVKY GRAFU, kde zvolíme názvy grafu,os a mřížku a dáme DOKONČIT.
Je dobré si to vyzkoušet na malém případu hodnot a pak teprv na velké tabulce.
Hodně štěstí.

hodnocení

jj, díky funguje. Jen musím ve všech tabulkách přehodit sloupce. Mám vždy první jako data a druhý slopec je čas.

doplněno 03.05.12 21:05:

Jo, ovšem já bych potřeboval, aby hodnoty v grafu (v řádcích, tj. osa X; no nejsem si jist že je to osa x, ale nemyslím čas ale myslím tu druhou osu) potřebuju aby byly čísla naopak. Tj. že pokud tam je 207,208,209,210,211 tak nahoře musí být 207 a dole 211. prostě aby to bylo od nejmenšího od zhora.

doplněno 03.05.12 21:05:

pokud vycházím z příkladu tak nahoře bude 204 a dole 213.

Našel jsem jedině dvě možnosti
1.data zadat s mínusem nebo
2.klepnout pravým na plochu grafu a vybrat z nabídky UPRAVIT a potom najet kurzorem na čísla osy Y a zase
pravým klepnutím vybrat FORMÁT OSY/MĚŘÍTKO a v tom zaškrtnout OBRÁCENÝ SMĚR
VIZ OBR.

doplněno 04.05.12 10:06:

Možná by se dala osa X přemístit dolů, ale to jsem už nezkoumal.

OpenOffice calc vs. Grafy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]