Nejste přihlášen/a.
hi,
mé PC se chová divně, po zapnutí buď monitor píše jen no signal (zelená dioda na PC svítí) nebo když se spustí tak se do minuty kousne (zamrzne obraz). jindy funguje normálně. zkoušel jsem měnit HDD, nepomohlo. mám zkusit výměnu zdroje za silnější?
myslím že začíná odcházet základní deska. kdybych ji vyměnil za úplně stejný tip, obešlo by se to bez reinsal win XP SP2?
dík
nebude to spíš grafickou kartou? Tedy pokud je integrovaná, bude problém přímo na základní desce. Pokud vyměníš jen desku, měly by to XPčka schroustat
před týdnem jsem dával novou silnější GK, pravda. potom to začlo. má smysl zkoušet měnit starý 350W fortron za nový 400W 80+ fortron? asi spíš nejdřív zkusit vrátit starou GK ne? mám novou GK reklamovat?
tady je můj PC přehled z everestu i48.tinypic.com/...
jestli ho máš doma, určitě to zkus, za to nic nedáš. Podle testů měl "průměrný" PC spotřebu při plné zátěži s touto kartou cca 290W, ale pokud je zdroj starší, nemusí to zvládat. Pokud by to nepomohlo, reklamovat kartu
Je možné, že nestíhá zdroj. Podle testů grafiky má samotná grafika má v zátěži spotřebu až 250-280W. Přidejte hadr, paměti, procesor, nějaký ventilátor a už to padá.
Ale když to dělá hned při zapnutí tak je něco špatně. V klidu má spotřebu cca 150w.
Takže zkoušet měnit komponenty a uvidí se. Případně zkusit reklamaci.
koupím základní desku gigabyte ga-k8nf-9, popř. přinejhorším nějakou kompatibilní aby do ní šlo dát jednojádro CPU a aby měla PCIe slot na grafiku. tel 736 811 105
dík
Nekupuj nic,sám píšeš,že to začalo po výměně grafiky,zkrátka nestíhá zdroj.Pro začátek si od někoho vypůjč jiný na vyzkoušení.
zkusil jsem zapojit jiné HDD, vrátit starší/slabší GK, zapojit drahý 400W 80+ fortron zdroj. chová se to stejně. čili madrbord si myslimže odchází. nebo CPU?
jakmile se to jednou rozjede (napodesáté) a nezamrzne to během pár minut tak to většinou pak už běží třeba půl dne to PC.
pokud se vám někde válí starý MB, koupím na dobírku (možno i s CPU a CPU ventilátorem). potřebuji *SOCKET 939*, aby mi tam šlo jednojádro CPU a staré RAMky a GTS-450 GK? nebo co mám shánět? dík
doplněno 03.05.12 11:10:mě přijde spíš CPU že to bude. teď si vzpomínám že ojediněle zamrzl PC i před instalací nové GK. pokud se mi teď PC rozeběhne, tak se často kousne po spuštění závodního 3D simulátoru ve chvíli startu, kdy by měl CPU začít počítat chování AI botů.
kdybych to své AMD jednojádro CPU vyměnil za Intel, musel bych reinstalovat Win XP SP2?
Taky by to mohlo být RAMkama
Jinak pokud chceš intel místo AMG tak to bude i jiná deska, jiný chipset a reinstal defakto nutný, to bude moc změn..
Win XP už jsou dost dlouho v SP3 tak bych doporučil aktualizovat
koupím mazdrbort s 939 soketem (pro AMD jednojádro) s 4mi 2,5V sloty pro PC3200 DDR SDRAM paměti. včetně dobírky bych zaplatil 600,-, v případě že by MB podporovala SLI (=měla 2 PCIe16 sloty na GK), dal bych 1000,-
j.bergmann ZAVINAC seznam.cz
dík
doplněno 12.05.12 18:14:(popř. jinou 939 základovku včetně 4GB odpovídajích RAMek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.