Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba systému,ubývání místa na disku

Od: misak* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Jsem na jednom pomalejším pc,stahovala se zde hra,nejspíš se nedokončilo stahování,ale seklo se někde před koncem,zkusil jsem spustit tu instalačku abych aspoŇ viděl co to napíše,nenapsalo to nic,jen začalo ubývat celkem rychle místo na disku,CPU vyskočilo skoro na 50% a v procesech vidím že nečinné soubory systému berou kolem 45 CPU , když chci tu instalačku odstranit tak to samozdřejmě napíše že nelze odstranit protože je právě používaná,takže bych byl rád za rychlou odpověd,pokud někdo bude vědět jak to zastavit nebo co s tím,celkem hodně to zpomalilo Pc a ubývá místo každou chvilkou...

Děkuji..

(OS: Win XP)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Spusťe Správce úloh a v oušku Aplikace ukončete danou aplikaci... Pokud tam není, pak v oušku Procesy je třeba nalézt dotyčný proces a ukončit ten...

Pak pročistit ´tempy´...

misak*
hodnocení

ve správci úloh v aplikacích tato činost není,jinak bych to už udělal a v procesech nevím kde je protože podle svého jména nebo podobnosti ho tam těžko najdu,jen jak sem řekl tak se zvedlo CPU v "nečinné programy" nebo tak nějak se to jmenuje,ale to nemůžu vypnout protože to je součást systému...ale normálně v procesech nebo aplikacích to není

mowla*

Nečinné procesy jsou ´normální´ - pokud proces nedokážeš najít, vynuť restart...

mowla*

Ještě se můžeš po restartu kouknout do systémových logů... Varianta "B" - ustřihnout přístup na net, proces by měl abortovat - jestli pořád něco stahuje...

Posléze bych vřele doporučil nejen promazání tempů, ale i kontrolu registrů a kontrolu na viry či ad/malware...

misak*
hodnocení

"sežralo" to už 10GB , to nebude stahování určitě,protože ten soubor který měl být stažen měl 1,3 gb

Viry v pc nejsou,kontrola je dělaná pravidelně a antivirus Eset NOD32 s oficiální licencí,žádný cracknutý vždycky pracoval dobře,k tomu je tam Spyware Terminátor který taky pracuje dobře...s viry nikdy problémy nebyli...napadá mě ještě obnova systému na včerejšek,Je šance že to pomůže?

(Systémový Log ... nebo jak jste řekl nevím bohužel co je)

doplněno 02.05.12 12:08:

omlouvám se za pravopisnou chybu ve slově nebylY

mowla*

Start - Ovládací panely - Nástoje pro správu - Prohlížeč událostí
Jsou tam tři protokoly - aplikační, zabezpečení, systémový

:)

Pravopis tady neřeším...

misak*
hodnocení

No,tak za chvíly by se měl pc zapnout,je neskutečně pomalej,při kliknutí na ten soubor pravým tlačítkem se celej pc sekne a neodpovídá skoro půl hodiny,každou chvíli je seknutý,ani obnova systému nenaběhla a nevynucený restart trvá celkem hodně dlouho(jsem na Notebooku,protože u toho pc je radost když momentálně naběhne IE nebo Mozilla...)Takže jakmile se zapne tak se tam podívám co tam bude...

misak*
hodnocení

no tak pc se po obnově systému spustil celkem dobře, nebo alespoň zrychlil,místo na disku je to furt stejný a po vyčistění asi 5 GB přibylo,snad to nebude ubývat...každopádně mnohokrát děkuji za pomoc,díval jsem se do těch ovládacích panelů na ty události,chyb tam bylo teda hodně ale tak to se od toho starého pc dalo i čekat,děkuji za pomoc :)

misak*
hodnocení

nepomohlo,dělá to pořád to samé a na restart pc to nereaguje,díval sem se do programů po spuštění ale tam to nikde není že by se to mělo spouštět automaticky...takže vážně nevím :((

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]