Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovská stránka - objevuje se jiná

Od: delta® odpovědí: 31 změna:

Dobrý den, nastavila jsem si v prohlížeči Mozzile domovskou stránku Seznam, ale po otevření Mozilly se mi objevuje jiná... Nevíte, jak to spravit? Děkuji. :)

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Nástroje - Možnosti - Obecné

a tam nastavit

1. zvolenou domovskou stránku a

2. "Při startu aplikace..." z výběru zvolit "Zobrazit domovskou stránku"

hodnocení

Děkuji, mám to tak nastavené, přesto mi naběhne jako domovská stránka jiná.:(

Domovská stránka - objevuje se jiná
bena*

Co Vám nabíhá za domovskou stránku? Neinstalovala jste v poslední době něco? Je možné, že nevědomky jste si nainstalovala nějaký toolbar (lištu do internetového prohlížeče) nebo nějakou horší, s odpuštěním, sračku, která tam nainstalovala nějakého hlídače, který nedovolí změnu domovské stránky.

Kdyžtak mi vnitřní poštou (možná lepší) nebo sem vložte obsah obou souborů-logů z programu RSIT (najdete je v C:RSIT, jmenují se info.txt a log.txt). Jak program RSIT použít a kde ho stáhnout, najdete zde: forum.viry.cz/...

Ničeho se nebojte, podívám se na to a řešení problému určitě vymyslíme.

hodnocení

Je to TomTomHome od navigace, kterou jsem nainstalovala. Ikonu mám v liště.

bena*

Aha... Tak buď ten RSIT nebo můžete zkusit udělat kontrolu programem Spybot Search&Destroy nebo SUPERAntispyware...

Ale ten RSIT bude určitě lepší podle mě... není třeba nic instalovat a možná že toho bude víc, co tam bude závadné a tak se to vyřeší a opraví...

hodnocení

Díky, poslala jsem Vám ten rsit "Vnitřní poštou". :)

mowla*

V tom případě projeďte počítač nějakým scannerem na Add/malware - pravděpodobně je prohlížeč někam přesměrován - jaká stránka se zobrazuje?

hodnocení

TomTomHome.

doplněno 02.05.12 17:59:

Je pravda, že jsem ho instalovala a od té doby naskakuje jako domovská stránka.

mowla*

Tento softík neznám, takže přímo asi neporadím (vyjma odinstalace :)) - když jej spustíte, někde by mělo být nastavení a v něm nastavení domovské stránky...

Bohužel - instalovat si jej nebudu, takže přesnější asi taky ne...

hodnocení

Je to k autonavigaci TomTom.

Navigaci sice nemám, ale soft jsem si nainstaloval. Není v něm žádné nastavení domovské stránky. Alespoň jsem ani po půlhodině hledání žádné nenašel.

Jeniné nastavení v souvislosti s internetem, je nastavení proxy.

doplněno 02.05.12 19:39:

I po restartu je vše v pořádku.

Ale jestli se to pokazí při připojení navigace k PC bohužel nevyzkouším.

stribrnak*

zkuste tu nově nainstalovanou lištu z navigace v příkazzovém řádku vykřížkovat,pak napsat do vyhledavače Mozila firefox-poté dát hledat

pak v nástrojích dát možnosti internetu a napsat tam tu mozilu a dát uložit- dále použít jako aktuální,pokud to jde

Domovská stránka - objevuje se jiná #2
bena*

stribrnak: Vy tam zase máte google toolbar...doporučuju odinstalovat ;)

Jakou lištu máte na mysli? Žádná lišta se nenainstaluje. Delta píše jen o ikoně v liště. Objeví se ikona v tray mezi spuštěnými programy.

A váš další postup mi taky nedává moc smysl. Delta chce Seznam, nabízíte jí Mozillu a ještě dost krkolomným způsobem.

mowla*
hodnocení

0x

Tak jsem si to zkusmo nainstaloval taky - žádná změna ani v Mozile, ani v Opeře, ani v IE - ani po restartu počítače... Leč - nepřihlašoval jsem se a navigaci jsem taky nepřipojoval (tu už se mi fakt nechce shánět :))...

Takže - pravděpodobně jste si něco stáhla/nainstalovala mimo instalace TomTomHome - projeďte počítač nějakým scannerem na Add/malware...

hodnocení

Tak jsem projela PC SuperAntiSpywarem, vyčistila ho - a ten TomTom tam vyskakuje pořád... :(

zkrat*

Použijte tedy RSIT, jak vám radil bena. Zřejmě se vám se zapnutím počítače spouští i něco, co hlídá přenastavenou domovskou stránku prohlížeče - na výpisech z RSITu to půjde zjistit, i když to SAS to nevyhodnocuje jako škodlivé.

sinner

Zdravím taky mam TOMa už asi rok a to co vám se mi nestalo , ještě se zeptam kterou verzi aplikace máte? Nebo dejte screen té domovské stránky co vám vyskakuje..

hodnocení

Mám TomTom One Regional, verze aplikace 8.017, mapa v825.2159.

juldab*

do adresního řádku napište "about:config" potvrdte že víte co děláte do vyhledávacího řádku napište tomtom nebo jenom tom najsěte řádek napsaný tučným písmem pkliněte pravým tlačítkem a dejte obnovit VOILA a je to

doplněno 06.05.12 14:54:

jinak ten klič by měl mít nazev "browser.startup.homepage"

hodnocení

Toto mi vyskakuje místo Seznamu:

tomtom.com/...

Rada Juldaba nefunguje?

hodnocení

Nevím, na co kliknout, co mám obnovit...

Domovská stránka - objevuje se jiná #3
juldab*

Vykašli se na ten tom a zadej browser.startup mělo bu se objevit asi 5 řádek a z toho tak dvě tučný Na ně potom pravým tl. a obnovit

doplněno 06.05.12 21:16:

Jen tak mezi náma proč tam máš takovej bordel: pět vyhledávacích toolbarů , to snad ne.

Teda nic mi do toho není, ale používáte všechny ty vyhledávací lišty? *sok* To je možná důvod, že prohlížeč blázní.

hodnocení

Nepoužívám, ale jak se jich zbavit? Udělala jsem to, co mi radil Juldab, až vypnu a znovu zapnu PC, tak dám vědět, jestli je to OK. :)

doplněno 07.05.12 09:51:

Tak jsem ráno zapnula PC, vyskočila mi opět stránka TomTom *bum*, ale v liště byl zároveň i Seznam! No, ještě se vrhnu na to, co mi radil Bena, zítra je volno...

Ctrl+shift+A spustí se Správce doplňků vlevo záložka Rozšíření. Tam si najdete ty toolbary (lišty) a dáte Odebrat. Když si nebudete jistá jestli je to ten správný, tak dejte nejdřív Zakázat. Pokud po restartu Firefoxu zmizí, tak je to on a můžete ho v klidu odebrat.

doplněno 06.05.12 21:55:

Juldab: *smich**palec*

juldab*

V tools addons dej disablovat všechny extension a postupně povoluj ty co potřebuješ a zbytek dej remoovenout

doplněno 06.05.12 21:46:

koukám že se s peprem honíme

bena*

Ty lišty (toolbary)jsem poradil deltě odstranit přes Hijackthis a odinstalovat běžně přes přidat nebo odebrat programy... Log z RSITu mi poslala, teď jsem jí posílal pokyny, co má udělat (ostranit, odinstalovat, aktualizovat, atd.) a čekám až to delta udělá.

A za ten problém může SUERAntispyware (na 99,5%) - nějaký instalátor prolomil ochranu zamknutí domovské stránky - no a teď to nejde změnit klasicky, ale musí se přes SUPERAntispyware - on to jinak vrátí zpět...

Ještě, že mi poslal oba logy z RSITu, nenapadlo by mě, že SUPERAntispyware ochranu domovské stránky nemá tak silnou a že obyč instalátor ji dokáže obejít. Nic tak závadného tam neměla - jen nějaký toolbary a takový podobný ne příliš škodlivý bordel.. Uvidíme, co po pokynech, jak to půjde a bude vypadat...

hodnocení

Tak jsem podle Bena čistila a mazala a čistila... ... a problém je vyřešen! *ua* Opět mi naskakuje Seznam jako domovská stránka. Beno - díky moc! *pusa* A děkuji také všem, kteří jste mi odpověděli! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]