Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občas vypadává internet

Od: ghoull odpovědí: 10 změna:
Zdravim.
Mam problem s internetem.
Obcas (cca 3X tydne) se me stane, ze zniceho nic vypadne internet. tzn: jakakoli aplikace (Firefox, IE, Opera, ICQ, Avast... - mimo pingu!) nedokaze pristoupit k internetu (ani pres IP ani pres domenova jmeno). Jediny ping projde jak na IP tak i na domenove jmeno. Na ostatni PC v siti se bez problemu dostanu, ale na internet ne (na ostanich PC v siti jede vse v poradku). Firewall pouzivam pouze od windows a vypinat jsem ho samozdrejme zkousel (bez vysledku). Zkousel sem spybot - take s negativnim vysledkem. Po restartu PC jede vse zase tak jak ma.
Pouzivam legalni, aktualizovane Windows Vista Business.
Nemate nekdo nejaky napad cim by to mohlo byt?
DIK

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ghoull
hodnocení

Ted sem zjistil, ze kecam. Kdyz vypadne net, tak se nedostanu ani na PC v siti. (ping projde)
Nevim, z tohoto nejde nic vydedukovat, nevim co to znamená pc v síti- jde o síť poskytovatele (nejčastěji na wifi) a nebo jde o pc doma? Napadá mě problém s routerem doma, nebo APčkem/doma,na baráku...
ghoull
hodnocení

Tim PC v siti myslim PC doma na LAN (spojeny pres kabelem switch). Jedno z nich mam pripojene k AP (z meho pc vychozi brana). Ostatni pc (na me LANce) zadne problemy nemaji.
Na mem PC (ve Vistach) mam nainstalovane VirtualPC - ve kterem mam WinXP. (VirtualPC umoznuji i pripojeni sitoveho kabelu pro virtualni OS). A ty XP dokazi pristupovat jak k PC na LAN tak k internetu. Takze problem bych cekal ve Vistech.
Doufam ze jsem to ted moc nezamotal (proto jsem prvne o VirtualPC vubec nepsal).
ghoull
hodnocení

Oprava:
*pres switch kabelem
Spyware/vir/trojan? Co říká systémový log?
ghoull
hodnocení

Systemovy log? Tim myslis presne co? HijackThis (podle kontroly z webu) ani spybot nic nenasli. Antivir pouzivam avast.
Ovládací panely/nástroje pro správu/prohlížeč událostí...nevim zda t má vista stejně uložené,ale koukni zda tam v tu chvíli něco nebude...
ghoull
hodnocení

Pri spusteni prihlizece udalosti me hodi"Sluzba protokolovani udalosti neni k dispozici. Presvecte se zda je sluzba spustena."
Pokud se pokusim tu sluzbu zapnout, dostanu:
"System Windows nemohl v pocitaci Local Computer spustit sluzbu Protokol udalosti systemu Windows.
Chyba 4201: Predany nazev instance nebyl zprostredkovatelem dat WMI rozpoznan jako platny."
To je špatný...nic mě už nenapadá...těžko říct kdo/co s tím provedl *nevi* Přinejhoršim to skončí reinstalem a postupně to nastavit znovu :D
Třeba ještě někoho něco napadne
ghoull
hodnocení

Nevadi... dik za snahu.
Az me to hooodne nas*re, tak to preinstaluju :)
dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]