Nejste přihlášen/a.
Prosím pomozte,už se tu s tím trápim dva dny.Nejde zvuk,před dvěma dny šel,pak jsem novým antivirem čistila PC a našlo se plno virů co pustil starý a šlo to do karantény plus jsem odinstalovávala to co jsem si myslela,že nepotřebuji.A ted mi nejde zvuk,ukazovalo to ve správci zařízení,že tam není nic a vpravo dole není zobrazen zvuk vůbec.dala jsem do PC tedy zvukovou kartu nyní mi to ukazuje(správce zařízení) ,že tam multimediální zkukový adaptér mám ,ale níže ,že ovladače nejsou nainstalovány(chyba 28) Název mé základní sdesky je Shuttle AV 49 V(N).Hledala jsem ovladače k zvukové kartě C-media CMI8738/C3DX audio device a ainstalovala jsem už i různé co všude možně radili,ale nic se nezměnilo.Po instalaci vždy restartuji-nic.Už nevim. Mimo té czvuk.karty co jsem tam vložila je tam Via AC´97enhanced audio Controller obě PCI.Nerozumim tomu,tak snad jsem napsala vše co je k radě potřeba.
doplněno 02.02.13 00:15:Oprava:ve třetí větě opúravuji místo "že tam není nic" na "zvukové zařízení neexistuje"-jak píšu dál,toto už se změnilo a již existuje,ale bez ovládače což je z dotazu pak už jasné.Díky
Dobrý den, rozumím tomu tak, že nyní máte v PC dvě zvukovky - to může být někdy problém. Asi bych jednu odstranil, potom se podívat do Správce zařízení, jestli vidí zvukovku a zda tam je u ní napsáno "Toto zařízení pracuje správně" (neměl by tam být také žádný otazník nebo vykřičník).
Používání tohoto zařízení (zvukovky) nesmí být zakázano. Patrně tam bude nějaká chybová hláška, tak znovu aktualizovat, nainstalovat nebo přeinstalovat zvukové ovladače. Potom i zkontrolovat v Ovládacích panelech - (snad) Zvuk, jestli je zatržena volba "Zobrazovat nastavení hlasitosti na hlavním panelu". Obnovení systému můžete zkusit, ale zřejmě tam vrátíte zpět i tu virovou nákazu. Zdravím!
Tak už to mám,integrovaná zvuk.karta která tedy před 2 dny šla nejde a asi odešla,ale ta druhá vložená už po nainstalování ovladače jde-jen mi chvíli trvalo než mi došlo,že to do ní taky musim strčit ten kabel co byl v té druhé již nefunkční.Někdo se jistě zasměje ,ale píši to popravdě,protože se to z únavy nad nějakým problémem může nějakému jinému laikovi také stát .-) zbytečný čas.Ale je divné,že když jsem myslela,že ta nově vložená zvuk.karta tedy nepůjde,že tam zkusim nainstalovat zase ovlavač na tu integrovanou tak když jsem to udělala teprve se mi objevila vpravo dole ikonka zvuku,jenže pořád to hlásilo(nyní chybu 10)že nepracuje správně nebo něco a tak jsem reltec zase odinstalovala(protože u něj byla chyba) a pak už mi tam ikonka zůstala a stačilo pak už jen přehodit ten kabel do přidané zvuk.karty,takže stejně trošku záhada -no hlavně že už to jde.Ještě že jsem z vyhozeného Pc vyndala skoro novou zvuk.kartu a ta se nyní hodila .-)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.