Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neovladatelný notebook

Od: horec* odpovědí: 2 změna:

Na mém druhém notebooku naskočí pouze tapeta a šipka od myši. Chybí celá dolní lišta, počínaje od START + všechny ikony. Nereaguje na levé ani na pravé tlačítko myši. Nejde ani vypnout. Na jiném serveru jsem našel, že by do notebooku mohl vniknout nějaký malware. Mohu tuto závadu nějak odstranit? Jsem pouhý uživatel, neznám odborné termíny, proto prosím, pokud mi někdo může odpovědět, o podrobné rady "jako pro prvňáky. Moc děkuji. Honza

doplněno 29.04.12 18:36:

Promiňte, ale došlé odpovědi jsou na nic, když je notebook absolutně neovladatelný. "Nouzový režim" nebo reinstalace jsou mi dobré asi jako trosečníkovi bedna plná konzerv, ale bez otvíráku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pravděpodobně nejede ani Explorer - buďto můžeš zkusit opravu v tzv. nouzovém režimu a nebo prostě rovnou Windowsy reinstaluj...

Jestli je chyba způsobena malware nebo jinou příčinou asi není důležité...

bena*
hodnocení

0x

Zkoušel jste stisknotu Ctrl+Alt+Delete? Měl by se objevit Správce úloh. Tam pak klikněte na nová úloha... a napište tam explorer. Mělo by se to objevit. Pokud ne, tak do toho okna Nová úloha... napište C:WINDOWSsystem32Restore strui.exe (to je Obnovení systému). Pokud i to nepůjde, hold čistá instalace.

Pak už stačí si jen zálohovat vše důležité a buď zkusit v případě že lišta a ikony naskočí Start-programy-příslušenství-Systémové nástroje-Obnovení systému nebo nejlépe, jak již tu někdo psal, udělat čistou instalaci Windows (nezapomeňte si udělat systémový oddíl C: o velikosti nějakých 20-30GB a datový D: , určitě po instalaci hned nainstalovat ovladače, aktualizace a zabezpečení)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]