Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interní nebo externí pevný disk

Od: raven® odpovědí: 7 změna:

Jakej je rozdíl meni externím a interním pevným diskem, jako jejich výhody a nevýhody, jestli náhodou třeba z externího se ztrácí data nebo něco podobnýho a nebo je pomalejší.

Uvažiji o koupi disku a tak nevim jestli interní a nebo externí.

Díky za odpověď :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Externí pevný disk má tu výhodu, že se oproti internímu dá snadno přenášet. Je však o něco dražší. Pokud zakoupíš 2.5", nebudeš potřebovat ani externí napájení a disk si vystačí poze s USB konektorrem. Ztrácení dat nezáleží na typu disku.
Pokud nepotřebuješ disk přenášet (třeba ke kamarádovi aby ti něco velkého na něj nahrál) vystačíš si s interním diskem. Externí je takový "doplňkový" k internímu. Můžeš na něj třeba zálohovat.
acemcintosh*
Jenom bych ještě podotknul, že u těch 2.5" HDD většinou nestačí jeden USB konektor, ale musí se zapojit do 2 volných USB portů - jeden to zkrátka sám neutáhne (i při minimalizaci spotřeby je to zkrátka na něj moc).
Osobně jsem se setkal pouze s disky (2.5 ") kterým stačil jeden USB konektor. Dva jsou spíše výjimkou.
Tak to vám dvěma řeknu zcela přesně- pokud mluvíme o normálních 2,5 discích tak se zpravidla používají 2 konektory USB pouze pro posílení napájení a mělo by být nutné pouze na USB 1.1 *hi**klik*
hodnocení

Super, díky moc všem :)

jj, pokud opravdu nepotrebujes prenaset hodne dat (a napr. flashka nebo DVD ti pro tento ucel nevyhovuje) tak rozhodne interni. Bude stat mene a nebudes mit problem kam jej umistit, aby ti na stole nezabral misto.

Rychlost disku je dana rychlosti USB portu, takze mysim, ze neni o co stat. Externi je opravdu jen jako doplnkovy :)

lubosh*
hodnocení

0x
Externí je zbytečně drahý a hlavně musel bys kupovat pokaždé celou krabici. (jeden disk nikdy nestačí :)) Samozřejmě interní, ale do šuplíku, pak ti stačí dva šuplíky - jeden na disky IDE a jeden na disky SATA. a kupuješ jen disky (popřípadě časem 2 šuplíky na IDE a 2 na SATA, abys mohl kopírovat přímo z disku na disk).
Já takhle používám harddisky místo disket - nejmenší (na kterém mám texty) mám 640 MB a největší (na filmy) zatím 500 GB.
Kupovat 2,5 palcové disky je nesmysl - jsou dražší a mají menší kapacitu než 3,5 palcové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]