Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření textu v novém Wordu

Od: marcakuca* odpovědí: 3 změna:

Mám snad nejstašího worda, a potřebovala bych, aby se mi otevírali , když mi někdo poše něco udělané v nových wordů, tak mi to nejde otevřít, jestli neexistuje nějaký program , který by to otevřel nebo tak , děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle je přesně to co potřebujete :) stahuj.centrum.cz/...

Potom Vám půjdou normálně otevřít i dokumenty z wordu/excelu 2007 a 2010 (docx) ;)

bena*
hodnocení

0x

Pokud máte opravdu starý Microsoft Office(Word, Excel,...), tak ten Compatibility pack je na nic - funguje na Office 2000/2002(též pod názvem Office XP)/2003 akorát. Máte-li Word 97 nebo 95, tak smůla.

Já bych doporučil místo Microsoftího Office (podporovány jsou verze 2007 a 2010, starší už podporovány nejsou, takže jsou zranitelné = zadní vrátka do systému pro viry a podobné) pěkný kancelářský baík v češtině a hlavně zdarma OpenOffice.org nebo LibreOffice.

Open Office je sqjelý, (Libre Office neznám, ale věřím). Jen drobná kvazi komplikace: slovníky do něj (jako pravopis - čeština) jsou sice taky zdarma, ale pod jinou licencí, takže je třeba je stahovat a instalovat zvlášť, Ale přečte všechno a naopak i v něm vytvořené soubory uloží ve formmátu MS Office podle volby. Sice asi kompatibilita nebude úplně stoprocentní, ale velice vysoká.

P.S. mám pocit, ře formát ooo byl přijat jamo standart pro open source editační programy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]