Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - jaký, funkce

Od: michellin* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

vypadá to, že můj stolní PC je nějaký nemocný. Dost mě to vylekalo, protože v něm mám spousty fotek, které nemám zálohované a nerada bych o ně přišla. Jak funguje externí harddisk? Je to v podstatě jako "velká flashka"? Když bych soubory přesunula na externí disk a PC zkolaboval, jenom zapojím externí harddisk do jiného PC a tam vše zůstane? Měli byste tip na levný, ale ucházející disk? Nevyznám se v tom, jaké by měl mít otáčky a na co všechno při koupi koukat...

Díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Otáčky apod. neřeš...

Ano - externí HD funguje na velká flashka...

Ale - žádný HD není trvalé či záložní medium...! Vypal si důležitá data na DVD/CD a to strč do skříně (temno)... Ještě lepší je streamer, jenže ten je ´k nezaplacení´...

dzordz*

Optická média ani náhodou, jejich životnost je v jednotkách let, ne půl století, jak tenkrát s velkou slávou slibovali.

Externí hdd je na běžné věci ok, na důležitější pak dva zrcadlené disky nebo asi nejlepší řešení, online cloud storage, ta by neměla selhat nikdy.

Ani DVD není věčné a kapacitou se z harddiskem nedá srovnat.

hodnocení

0x

Přesně tak všechno co na něj zkopíruješ tam zůstane a je to možné otevřít i v jiném PC.Doporučil bych harddisky verbatim protože si myslím že jsou kvalitní a ještě záleží na tom jestli chceš aby se napájel přímo z USB počítače (to jsou většinou 2,5 palce, mají 5400rpm) a nebo bude mít externí síťový zdroj a bude se napájet ze sítě (to jsou ty 3,5 palce, mají 7200rpm).Takže pokud je vždy po ruce zásuvka tak stačí ta druhá možnosť.Jinak žádný tip teď nemám protože to píšu na rychlo a je už dost hodin takže pokud neporadí někdo jiný tak se ti zítra podívám.

Verbatim není výrobcem harddisků, pokud si od této značky koupíte externí disk, tak v té krabičce bude stejně namontován disk od jiného výrobce. Takže pokud tuto značku doporučuje někdo jako nejkvalitnější tak mě to vždy rozesměje *smich*

(Výrobci harddisků - Segate, Wester Digital, Toshiba, Maxtor, Samsung...)

Jasně já to myslel jako celkově.Jinak samozřejmě že je tam harddisk jak píšeš.Ono potom i při instalaci hardwaru se objeví ta značka toho disku takže třeba Samsung.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]