Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uspávání počítače po stisku ALT

Od: gotrekzagary® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den všem,

z nějakého (zatím neznámého) důvodu se mi po stisknutí levého ALT tlačítka uspí počítač. Nic jsem nikde nenastavoval, nic nového neinstaloval (naposledy o víkendu), začalo to dělat dnes. Na google jsem zatím nic nenašel. Díky za případné rady a tipy.

Na PC je Win7 64 bit

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

WIN 7 nemám a přesně z hlavy si to nepamatuju ale myslím že Ovládací panely -> Správa počítače (nebo tak nějak) -> Možnosti napájení a tam by to někde mohlo být

hodnocení

Tam jsem samozřejmě hledal jako první, ale bohužel. Nicméně díky.

des*

Jakmile začne stisknutí nějakého tlačítka dělat psí kusy,tak to určitě dělá vir či trojan.Projeďte to Eset online scanerem.

Doporučuju si nainstalovat Avast. Má funkci že se může spustit ještě před Windows (tudíž se ještě nespustí viry), najde je a odstraní. ;)

doplněno 27.04.12 20:29:

Já to naštěstí zatím nepotřeboval. :D

bena*

avast! Test po restartu je výborná věc, jiný antivir to snad ani nemá. Doporučoval bych ale stáhnout a spustit program RSIT a vložit sem oba logy (nebo je poslat vnitřní poštou), které program vytvoří v C:RSIT. Návod jak správně použít RSIT a kde ho stáhnout najdete tady: forum.viry.cz/...

P.S.: Před instalací jinéh antivirového programu odinstalujte stávající.

hodnocení

Tak se mi to zatím nepodařilo odstranit...*zed*

des*

Co půjčit si jinou klávesnici?

hodnocení

Taky mě to už napadlo... a jako vždy je řešením to nejjednodušší... opravdu pomohla výměna klávesnice.

vlazy*

Tak výměna klávesnice by mne v tomto případě asi nikdy nenapadla. Nevyznám se v tom, ale příliš nechápu jak ta klávesnice mohla s tím uspáváním počítače souviset. Spíše bych předpokládal, že to bude nějaký softwarový problém (nějaké nastavení, vir atp.) a v hardware bych příčinu nehledal. Asi ta klávesa Alt byla vadná a prováděla něco jiného (v tomto případě uspání počítače) než má.

hodnocení

Také jsem čekal potíže jinde... zřejmě se nějak poškodila (ale fungovala normálně) a stisk ALT odesílal špatný příkaz... Hlavní je, že už to funguje jak má, protože to bylo nepříjemné.

vlazy*

Já mám klávesnici už 15 let starou, nijak ji nešetřím a stále mi funguje bez jakýchkoliv problémů. Ani jsem nečekal, že mi tak dlouho vydrží. Asi ne každá klávesnice bude dostatečně kvalitní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]