Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
máme v práci starší PC, které začíná pracovat čím dál tím pomaleji. Je to tím, že mám alou paměť 512 MB. Ale zase není tak zlý, aby se musel vyměnit, protože ho používáme jen občas a jen na jednoduché operace jako email, word apod. zjistil jsem, že v Pc je paměť DDR2 265,8 MHz. Nikde na netu jsem paměti s takovými parametry nenašel v obchodech. Moc se v tom nevyznám, tak mi prosím někdo poraďte, jaká paměť by se dala do tohoto PC dát místo stávající , myslím, že 2MB bude ažaž.
Díky
"začíná pracovat čím dál tím pomaleji" - doporučuju spíš vyčištění toho pecka - promazat tempy apod... Ideální by byla reinstalace OS...
Přidání paměti problém neřeší...
s tímto názorem nesouhlasím. Když zvětšíte paměť, pak PC skutečně můžou jezdit výrazně rychleji.
Ano - ale také nemusí "jezdit výrazně rychleji"...
Pokud je počítač ´čím dál tím pomalejší´, je problém spíše v zahlcenosti systému, než v jeho hardwarové nedostatečnosti...
Zkusil bych obejít bazary, podobné paměti se jim tam většinou válí za pár korun. Před nákupem ale zkus najít nějakou dokumentaci k počítači jestli třeba těch 512 mega není maximum co zvládá - u starých mršin jeden nikdy neví. Taky si zjistit kolik je tam slotů pro paměti a jestli jsou plné - jestli půjde ta nově dokoupená přidat (pak ti bude bohatě stačit koupit i jen 1GB nebo 512MB) k tomu co tam je teď nebo se to bude muset vyměnit.
Odhadem bych řekl že to budou SD nebo DDR RAMky. Nemusíte pro ně do bazaru, stačí si pro ně zajít do sběrného dvora. Řeknete tam že chcete nějakej starej počítačovej šrot a z nějakýho počítače vytáhnete. (vemte si sebou šroubovák). Neberte RAMky co se válí jen tak, vytáhněte je z PC jak je nějaká komponenta samostatně bez zbytku PC je na 99,9999999% nefunkční. A nezapomeňte pozdravit poprosit a poděkovat. Je taky možné že vám nic nedají protože je to zakázané. Ale u nás to tak funguje.
Jak už radil m29, musíš začít identifikací desky. Abys nemusel PC rozebírat, lze použít následující sw: aida32 nebo everest home edition .
Ty ti prozradí typ základní desky a jaké paměti budeš potřebovat. Doporučuji ještě z webu výrobce stáhnout manuál pro základní desku - tam najdeš kolik paměti maximálně je deska schopná podporovat a maximální velikost jednoho modulu RAM.
P.S.: Tu radu o vyčištění počítače a promazání dočasných souborů je taky vhodné poslechnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.