Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi, pomalý přenos, výpadky

Od: robje odpovědí: 7 změna:

Zdravím, jelikož jsem musel zrušit připojení do počítače přes kabel (RJ-45), tak jsem si koupil kartu pro připojení WIFI.

Problém je že mám internetové pripojení 20Mbit/s a co jsem na WIFI rychlost poklesla okolo 10 Mbit/s.

Další problém je že mi WIFI spadne denně cca 3x (ale internet na modemu ukazuje že je připojen).

.

Karta WIFI: TP-LINK TL-WN722NC + UC100 USB kolébka

Router: BELKIN F5D7230-4

Na WIFI mám pc a notebook.

.

Ješte když jsem měl pc přes kabel tak internet jel normální rychlostí bez problému. Budu rád za jakékoliv nápady či řešení.

.

Děkuji a přeji hezký den :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Hledat, kde je silnější signál, popř. kvalitní externí anténu a řáádně nasměrovat. Jako rádio, TV...

robje
hodnocení

Jak jsem odpovídal (bena) se signálem myslím že problém nebude. Jak router tak i přijímač má svou anténu.

bena*
hodnocení

0x

Tak nejlepší je, když jste co nejblíž k wifi vysílači a mezi vysílačem a počítačem není žádná překážka (nejhorší jsou tlusté zdi). Dobré je mít jak vysílač, tka i příjmač ve stejné výšce kvůli vysílaným vlnám wifi. Doporučoval bych klidně i k wifi vysílači dát nějakou malou parabolu (nebo si můžete vyrobit "parabolku" po plechovce od piva), aby se signál odrážel směrem k počítači...

robje
hodnocení

Router a modem mám v obývacím pokoji a WIFI přijímač v mém pokoji to je od sebe pár metrů tím myslím že to nebude a pán v obchodě (CZC) říkal že by s tímhle neměl být problém.

buss

Tak zkusit na odvrácené strany antének dát odrazovou plochu (půlkruh), pohybovat anténkami, přemístit router. Pán v obchodě nemusí vědět, jak to bude umístěno.

Máte zaheslované připojení?Není možné že se vám někdo u sousedů připojuje?

m29*
hodnocení

0x
Chápu, taky jsem s tím bojoval. Stáhni si z netu Network Stumbler a zjistit si, které kanály ve tvém okolí jsou zamořené jinými wifinami a pak se přelaď v administraci wifi routeru na jiné pásmo. Druhým problémem může být výrazné zarušení např. pračkou nebo mikrovlnkou. Řešením také může být pořízení výkonnější antény k wifi routeru, ale od UPC ty nové mají jen interní, takže tohle nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]