Nejste přihlášen/a.
Mám domácí bezdrátovou síť vytvořenou pomocí routeru NETGEAR. Vše funguje, ale vždy pouze asi 24 hodin. Na routeru je kabelem připojen desktop a na WI-FI notebook a internetové radio. Po 234 hodinách se na WI-FI nic nechce připojit, ale jakmile restartuji router, tak se opět vše připojí bez problémů.
Kde by mohla být chyba v konfiguraci routeru?
Díky za odpověď ) Teď jen vědět, co to je "expirace".
Expirace - vypršení lhůty pro platnost klíče.
Ví někdo, jak se nastavuje délka té lhůty v routeru?
Ten klíč expiruje automaticky, je to součástí ochrany kryptované komunikace... Expiraci nelze nastavit na delší interval...
Zkus se kouknout na nastavení TKIP...
Pokud to jinak nepůjde...
WEP je rozlousknutelný v řádu minut - bude-li mít někdo v okolí zájem...
Ale já třeba používám zcela otevřenou wifi síť, jen omezuju MAC... Ale - NIKDY v této síti neřeším netbanking, placení, nepřihlašuju platební karty, nelezu na citlivý weby, nekoukám se ani na maily ani na telefénní vyučtování... Na takový fťákoviny mám metaliku...
Nic zajímavého tam nevidím.
Navrhoval bych pro začátek asi reset nastavení do defaultu, nahrát nový firmware, pak nastavit základní věci a uvidí se, pak dosnastavit zbytek a uvidíme co to bude dělat.
Mimochodem, třeba v logu na routeru není vidět nic?
Na routeru všechno bliká zeleně, pouze č.1 svítí oranžově. Domnívám se, že to bude port pro to stolní PC, které je nyní vypnuté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.