Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

problemy s reinstalaci

Od: mourek* odpovědí: 17 změna:
Pri instalovani windowsu 7 (kopirování a "instalace součástí- nevim proc ale zda se mi jako by se neinstalovali. ) se pc restartuje a zobrazi se ze se provadi neco v registru a pak cerna obrazovka a nic to nedela ,prosim poradte.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Copak je to za instalační médium,ze kterého to instalujete?Originál DVD,nebo něco vypáleného?Řekl bych,že originál by takový problém nezpůsobil...

mourek*
hodnocení

Original.
doplněno 21.04.12 17:56: Dvd

mowla*
hodnocení

0x

Jiný systém (z jiného media) naistalovat lze? - resp. do reinstalace poočítač fungoval bez problému? - může jít o HW problém (RAM, např.)...

mourek*
hodnocení

Fungoval v pohode.Xp tam ted funguji.Ale windows 7 ne.
mowla*

Áha...

Předpokládám, že oba systémy jsou 32 bit (nebo 64 - prostě podle HW)...

Takže půjde o nějakou nekompatibilitu sedmiček a staršího hardware - něco lze zjistit z HCL, ale ne 100%... Pokud HCL nepomůže, jedině zkoušet jednotlivé komponenty...

mourek*
hodnocení

CchskXp jsou 32 a w 7 64. Uz jsem z toho zoufalá, pc je strarý 3 roky
mowla*

Uhááááááá...

Win 32 nebude chodit na stejným stroji, jako Win 64 - tedy v tomto případě naopak - na mašině pro původně Win XP 32 bit nepůjde spustit Win 7 64 bit!

mourek*
hodnocení

W 7 jsme tam meli rok bez problemu.Dnes jsme reinstalovali a od ty doby to nejde.Tak jsme zkusili xp pak linux a oba funfuji ale w 7 ne a ne.

Proč by nešlo? Mám doma takovej takovej starej komp na různé pokusy. S úspěchem jsem na něm provozoval jak XP 32bit, tak různý Linuxy a naprosto bez problémů tam chodil i Win7 64bit. Tomu se nelíbila tedy jen prehistorická grafika, ale po výměně za jen historickou to už chodilo. Pravda, nebyl to žádnej rychlík, on ten nejslabší Celeron zkrátka moc parády neudělá.

mowla*

OK, někdy to jde - ale nelze se na to a-priori spoléhat...

Resp. - zkoušel jsem to zatím jen 3x, leč 100% neúspěšně...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Když jsem instaloval místo WinXP Wi7(64), tak mi instalátor docela důrazně doporučoval čistou instalaci na zformátovaný disk. Zřejmě by to tak chtělo udělat, vyhneš se případným problémům. Taky je třeba si uvědomit, že některé starší periferie - tiskárny, kamery a pod. - nemají ovladače a podporu pro Win7.

mourek*
hodnocení

Disky jsme naformatovali.Jsou ciste.
ahasver4*

Jen jako možnost uvádím i poškozený DVD na kterém je ta W7...Nešlo by ho testnout někde na jiném PC?

doplněno 21.04.12 19:18:

Tři roky staré PC by je mělo skousnout v pohodě...

mourek*
hodnocení

Disk je v poradku konzrola probrhls pres linux
ladinpraha*

Pak ovšem nechápu, proč instalace neproběhne. Napadá mě jediný důvod - zastaralé PC, které prostě Win7 nevezme.

mourek*
hodnocení

ahasver4*

Jinak si dovolím souhlasit s nickem jenyk,taky mám doma hodně starých PC a někdy mě uvádí doslova v úžas,co dokáží rozjet...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]