Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak to mám napsat, aby se mi po vybrání špatné možnosti automaticky otovřela nová možnost, porgrámek spočívá v tom, že vylosuje náhodné číslo od 1 do 10 , vy máte napsat, které číslo si myslíte, že to je, když zadáte moc malé, napíše moc malé, když velké, tak velké, a když správné, tak správně (viz zdroják) A teď nevím, jak to udělat, aby, když napíšu např moc malé, tak aby to napsalo zkus to znova, a naskočio tam nové okno pro vložení dalšího čísla. Předem díky za odpověď
nerozumím přímo Javě, ale dle mě by mělo jít dát celý program do "repeat until cislo=nahodne" opakovat, dokud číslo nebude stejné jako náhodné číslo. Pak už by nebyl problém přidat řádek s textem "zkus to znova"
Třeba takto:
A mimochodem, měl jsi tam chybu.
if (cislo <= nahodne)
System.out.println("To je malo, zkuste to znova");
tzn. že i když bude správné, tak mu napíšeš, že je chybé a k další podmínce se již nedostane
Čemu konkrétně nerozumíš? Nastuduj, co je to While cyklus. Jinak While znamená v češtině "dokud". A já tam říkám While(!jeRozhodnuto) tj. do češtiny dokud není rozhodnuto (jeRozhodnuto je nastaveno na false´, tj. nepravda), tak pořád od uživatele načítej data a napovídej mu. Když to uhádne, tak jeRozhodnuto nastavím na true, tj. pravda a while cyklus tím ukončím. Koukal jsem, že jsem tam nechal jednu závorku navíc, tak aby tě to nemátlo, tak jsem to opravil + přidal komentář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.