Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Java- moznosti

Od: ukuleleed odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak to mám napsat, aby se mi po vybrání špatné možnosti automaticky otovřela nová možnost, porgrámek spočívá v tom, že vylosuje náhodné číslo od 1 do 10 , vy máte napsat, které číslo si myslíte, že to je, když zadáte moc malé, napíše moc malé, když velké, tak velké, a když správné, tak správně (viz zdroják) :) A teď nevím, jak to udělat, aby, když napíšu např moc malé, tak aby to napsalo zkus to znova, a naskočio tam nové okno pro vložení dalšího čísla. Předem díky za odpověď :)

pastebin.com/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nerozumím přímo Javě, ale dle mě by mělo jít dát celý program do "repeat until cislo=nahodne" opakovat, dokud číslo nebude stejné jako náhodné číslo. Pak už by nebyl problém přidat řádek s textem "zkus to znova"

ukuleleed
hodnocení

To nevím, ale myslím, že takhle to nebude :(

charlies*

Třeba takto:

pastebin.com/...

A mimochodem, měl jsi tam chybu.

if (cislo <= nahodne)

System.out.println("To je malo, zkuste to znova");

tzn. že i když bude správné, tak mu napíšeš, že je chybé a k další podmínce se již nedostane

ukuleleed
hodnocení

Jee, díky moc, sice tomu ještě tak podrobně nerozumím, ale dělá to, co dělat má :)

charlies*

Čemu konkrétně nerozumíš? Nastuduj, co je to While cyklus. Jinak While znamená v češtině "dokud". A já tam říkám While(!jeRozhodnuto) tj. do češtiny dokud není rozhodnuto (jeRozhodnuto je nastaveno na false´, tj. nepravda), tak pořád od uživatele načítej data a napovídej mu. Když to uhádne, tak jeRozhodnuto nastavím na true, tj. pravda a while cyklus tím ukončím. Koukal jsem, že jsem tam nechal jednu závorku navíc, tak aby tě to nemátlo, tak jsem to opravil + přidal komentář.

pastebin.com/...

dzordz*
hodnocení

0x
Charlies už vám pomohl, já bych v jeho kódu provedl ještě dvě úpravy: Zbavit se nějakého boolean příznaku, cyklus while pustit bez omezení, tedy while(), while(true) nebo nejlépe while(System.out.println("Zadejte cislo")), pokud java takovou konstrukci sežere. Druhá úprava, místo nastavení příznaku na true nejdříve vypsat pochvalu výborně a pak rovnou ukončit cyklus příkazem break.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]