Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc. Máme externí disk, ten jsem bohužel zapojila do nové TV a ta pro nahrávání chtěla formát disku, OK provedla jsem s tím, že si soubory nahraju znova přes pc. Ale ouha disk je sice připojen, ale nevidím ho.
Kontrolovala jsem správce zařízení a disk je připojen, funguje. Provedla jsem odinstalování, restart, pc a znovuinstalaci nového hardwaru, ale pořád ho nikde nevidím.
V návodu u TV píšou, že na data nahraná na disk přes TV se na PC nedostanu, to chápu a klidně je smažu, ale ráda bych ten disk zformátovala.
Předpokládám, že se budu muset rozhodnout, zda ho pak používat pro pc nebo pro tv, protože asi obojí dohromady nepůjde.
Jak tedy naformátovat tento disk, aby byl zase vidět?
Hod sem nazev tý telky. Podívám se na souborový system co používá.Jinak filmy se dají převest do PC ale je to práce pro odborníka a musíš mít strašně moc prostoru v podstatě musíš udělat obraz toho disku v PC.
Je to Philips 40PFL5007K
nechtěla jsem převádět film do pc, spíš nahrát si film z pc na ten disk a pustit v tv :o) V návodu k tv jsem se dočetla, že prý ty soubory nejsou v pc vidět co si na telce nahraju.
Ale už jsem disk našla přes správu disků a rozdělila na dvě části a formátuju :o) uvidíme co to udělá potom. díkas všem za pomoc.
To je souborový systém (jakým způsobem jsou ukládány soubory)...
BTW - já se zase dočetl, že NTFS podporuje...
Tak se kluci nehádejte
Tohle je z manuálu k té TV
Podporovaná připojení multimédií
USB: NTFS, FAT 16, FAT 32.
Připojit lze pouze zařízení USB, která odebírají 500 mA proudu a méně.
doplněno 20.04.12 23:51:Pro nevěřivé Tomáše manuál zde download.p4c.philips.com/... strana 66
doplněno 21.04.12 00:05: Beru zpět to prve platí pro přehrávání přes USB
HDD musí mít formát NTFS. Pravdu ma Mowla.
Jen ten popis mají nějaký zmatečný. Píšou:
Pokud televizor pevný disk USB nerozpozná, naformátujte disk pomocí počítače na souborový systém NTFS a zkuste to znovu.
A o pár řádků dál popisují jak naformátovat disk pomocí TV.
Díky za info. Já už to zprovoznila. Ten disk mi nešel po naformátování televizí přečíst na PC. Tak jsem to už předělala zpět. Takže zatím žádný nahrávání z tv nebude. Stejně nic nedávat radši si pustím nějaký film z disku.
Díky za veškeré info. Hodí se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.