Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složky v TotalCommanderu

Od: skrob® odpovědí: 11 změna:

Dobrý, pravděpodobně je to nesmysl, ale zeptám se. Pokud mám složku, tak v ní mohu dělat podložky, čili postupovat směrem dolů

v hierarchii. Jde to i naopak? Mám několik složek, chci je dát do jedné, nd nimi, ale ne překopírováním. Př.

Mám Jirka Franta Pepa a chci je dostat do Jména bez kopírování, jen jim dát novou nadsložku.?

Asi je to blbost, ale díky za info.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Je to blbost - tedy, jestli jsem to pochopil...

:-D

Ovšem můžeš složku Jmena vytvořit a Jirku, Frantu a Pepu přesunout (Vyjmout - Vložit)...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak nesmysl to není, ale je to otázka filozofická, resp. z které strany se na to díváte, protože ta posloupnost je obousměrná. Jinak, jak již bylo řečeno, když nechcete kopírovat, tak stačí přesunout (a je to hned). Jenom pozor (a to jistě víte) - přesun složky do jiné může způsobit nefunkčnost např. hry nebo programu (změní se cesta k souborům). Zdravím!

luke237
hodnocení

0x
Trosku to blbost je. Sice to jde udelat, tak jak myslis, ale vetsinou se ten tvuj "problem" resi tak, ze se vytvori slozka "Jmena" a tam se slozky Jirka, Franta a Pepa presunou. Presunutim se nic nekopiruje. Jen se tim oznaci, ze ted ty slozky jde najit ve slozce Jmena.

Ano, ale to platí, pokud soubory přesouváte do složky na stejném disku. Pokud je přesouváte na jiný disk (třeba záložní), jde prakticky zase o kpírování a následné mazání původních souborů.

luke237
Ano, mas sice pravdu, ale na to se myslim uzivatel neptal. Nebo to tak alespon z jeho dotazu nechapu.

hodnocení

Tak o to přesunutí mi šlo. Díky za radu i další postřehy. Dodatečně se jen zeptám k přiloženému obrázku, je nutné mít na HDD ty soubory označené.temp?

Složky v TotalCommanderu
luke237

Co to je za slozky? Kdo je tak pojmenoval? Vetsinou se to resi tak, ze si vytvoris adresar rekneme "Docasne" a tam ty adresare "AlpsPointing", "Bluetooth Stack", ... presunes. Zachovaji si tak svoje puvodni nazvy a presto budou chranene stranou. Navic budou vsechny podobne slozky v jedne, jasne pojmenovane, slozce.

Mohl by jsi tu novou slozku pojmenovat misto "Docasne" i "Temp", ale takto pojmenovany adresar ma specialni vyznam. Pouziva se na docasne ukladani souboru vytvorenych operacnim systemem (Windows, DOS) a proto si ho take operacni system do urcite miry spravuje, protoze nepredpoklada, ze do nej nekdo jiny cilene uklada data. Uz jsem vice nez jednou zazil nebo cetl o pripadu, kdy si tam uzivatel neco ulozil a Windows kvuli nedostatku mista smazaly cely adresar Temp. Tedy zaver je, nevytvarej si v hlavnim adresari adresar Temp nebo Tmp pro VLASTNI data.

hodnocení

Opravdu jsem je tam nevytvořil, naskočily tam po instalaci. P

mowla*

Jak píše Luke237 - vytvoř si nějaký vlastní adresář a tam .tmp složky přesuň (pravděpodobně se jedná o složky vytvářené při instalaci a instalátorem neodmazané), tímto vyřešíš dva aspekty - jednak ti nebudou názvy vytvářet ´pohlednový´ chaos a jednak, přesunem, se ´ztratí´ z původního umístění - instalovaný produkt tak k nim nebude mít přístup - a pokud nebude ´řvát´, můžeš je po čase vymazat úplně (pokud by některý program ´řval´, prostě patřičnou složku přesuneš zpět).

doplněno 01.02.13 12:14:

;)

Tak hlavně ať ´to´ funguje...

hodnocení

Ještě jednou díky. Vyřešeno.

hodnocení

0x

Jen dodám: soubory .Tmp jsou v drtivé většině nepotřebné pozůstatky činnosti některých programů. Já osobně je nezálohuju a čas od času všechny (dám si je vyhledat v celém PC) mažu. Nemusíte se bát, pokud je některý .Tmp zrovna používán, smazat nepůjde. Pokud ho bude v budoucnu nějaký program postrádat, automaticky si ho znova vytvoří. Dělám to už řadu let a nikdy s tím problém nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]