Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zapnutím PC :(

Od: matterazy* odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi, jsem naprostý pc lajk a potřebuji pomoc nějaké dobré duše.

Mám už poměrně starý pc, tutíž ani nevím zda problém rešit nebo koupit radši nové, jestli je vada velká.

Když zapnu počítač tak se objevi hláška initializing USB controllers. Ta tam tak 2 minuty je, pak zmizí problikne obrazovka na které je jen nějaké Serial_ch0 a ch1 master no drive. Už to tam bylo dřív, ale pc se poté zpustil. Teď místo toho se objevi obrazovka zda chci pc spustit bežným způsobe, v nouzovém režimu, poslední známou funkční konfigurací. jak dám cokoliv výsledek je vždy stejný pc začne ,,vrčet,, 3krát krátce a jendou dlouze pořád dokola, než se po chvíli restartuje a vše jde od znovu. Neví někdo v čem by mohl být problém. Děkuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z ceho to vrci, disketova jednotka? Jestli vrci disky, tak by jsem je honem zapojil do jineho PC a pokusil se zachranit data jako fotografie a ostatni, na cem Vam zalezi

ahasver4*
hodnocení

0x

Vrčí nebo pípá?Jestli pípá,tak to znamená,že je někde chyba,něco špatně zapojeno.Nemáte někde vražené nějaké USB zařízení?Zkuste ho odkrýt a zkontrolovat zda je všechno dobře zapojeno...

doplněno 19.04.12 14:41:

A jestli je hodně starý,je možné,že je zaneřáděný prachem,pak vyčistit...:)

doplněno 19.04.12 14:52:

Mechanika není pro start PC důležitá...

matterazy*
hodnocení

Nejde jednoznačně určit z čeho to vrčení vychází. Určitě to není pípání, škoda že jsem nejde přidat zvuková stopa :D Je to Tr Tr Tr trrrr. Ještě dotaz rozjel by se pc bez zapojené DVD mechaniky?

bena*

Tohle tr vypadá na harddisk, že odchází... takže doporučuju zapojit do jiného počítače a co na něm je ještě čitelné, tak zachránit (překopírovat jinam)...

Bez DVD mechaniky i klidně bez disketovky můžete počítač rozjet.

Vlastně minimum pro rozjetí počítače stačí, aby do funkční základní desky s procesorem, pamětí RAM, grafickou kartou byl zapojen zdroj. Pak je nutné pro používání z něčeho spustit systém (a je jedno jestli z diskety, pevného disku či CD/DVD, apod.). Nutné je mít i zapojenou klávesnici, aby jste systém mohl ovládat :)

tr tr tr trrrr je běžný zvuk disketovky, když "hledá" disketu. Problém vidím v poškozeném operačním systému (předpokládám, že máte WIN XP), takže přeinstalovat. Pokud máte CD s WIN XP, můžete je vložit do mechaniky a zkusit z něj načíst a nechat opravit systém, ale raději bych to přenechal někomu zkušenému (mohl byste přijít o svoje data, pokud nevíte co děláte)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]