Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MapGrabber - mapy.cz

Od: mikihans® odpovědí: 5 změna:

Zdravím. V mobilu používám aplikaci TrekBuddy a chtěl jsem si do ní nahrát vlastní turistické mapy přes program, který slouží ke stahování map ze serveru mapy.cz - MapGrabber. Bohužel, tento program je starší a nové provedení stránek mapy.cz generuje jiné odkazy, než se kterými umí program pracovat. Nevíte tedy, jak program "donutit" stáhnout mapy? Verzi MapGrabberu mám 1.36

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

autumnbreeze
hodnocení

0x
Zdravím. Na stejnou otázku hledám odpověď už od loňského roku. Z toho, co zaznělo na diskuzních fórech vyplývá, že lidi teď hojně používají program GeoKuk. Má sice opodstatnění zvláště pro Geocaching, ale já ho používám jen na stahování map z mapy.cz do Oregonu. Funguje bezvadně až na problém, který jsem zatím nevyřešil. MapGrabber uměl při překročení max. velikosti mapy automaticky rozstříhat na menší kusy, které na sebe navazovaly. U GeoKuku jsem nic takového nenašel a musím vše dělat ručně.
hodnocení

Tak jsem přišel po chvíli zkoušení, jak se s MapGrabberem domluvit :) hodím někam video a dám sem odkaz ;)

autumnbreeze
Gratuluji k úspěchu. Video bych docela uvítal, protože zrovna grafické zpracování mapy.cz mám moc rád.
PS Zjistil jsem, že Cykloatlas (ten se stahuje programem MOBAC) už obsahuje novější mapové podklady než mapy.cz (Shocart). Pokud bys potřeboval nejnovější mapy, tak je to jasná volba (třeba do jiné vrstvy). :)
hodnocení

díky, mrknu na to :) tady je video, je to jen tak narychlo, ale vše podstatné by tam mělo být. jde o to že je potřeba zjistit a zadat přímo souřadnice, ne vkládat odkazy

autumnbreeze
Tak teď zase já děkuju za pomoc. :) Opravdu to funguje. Jakmile Shocart vydá nové mapy, pustím se do Třeboňska!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]