Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit jako laikovi proč mi nejde z ničeho nic najednou tlačítky zapínat a vypínat wifi připojení v laptopu Asus 5XADIJ,WIN 7/64,Home Premium,když donedávna,do loňka s tím nebyla žádná potíž?Přes centrum sítí se nelze ke zrušení také propracovat a nefunguje ani tlačítko Prt Sc. Děkuji za pomoc
Napadá mě zjistit, jaký typ wifi karty je v notebooku (třeba přes správce zařízení), stáhnout ovladače a nainstalovat je (resp. přeinstalovat ty staré)...
zkusím kartu wifi zjistit,případně ovladače,ale to by snad bylo vždy aktualizované s aktualizováním " Windows Update" a proč se neukazuje tedy nějaká určující hláška o problému?
Našla jsem adapter miniportu Mrcsft Virtual Wifi+Atheros E Ethernet Controller+Atheros Wireless Network Adapter a všech tří se ukazuje hláška,že pracují správně a u posledních dvou,že jsou aktualizovaní,jenom miniport uvádí neznámý podpis.Což asi nevadí,když jest Microsoftu.
Windows update stahuje ve většině případů jen bezpečnostní záplaty nebo vylepšení operačního systému (záleží na nastavení). Automaticky Vám ovladače wifi karty nestáhne...
U operačních systémů občas dokonalost nehledejte - často nastane problém, který člověk nechápe (jak mohl nastat) a často pomůže jednoduché řešení (u kterého by člověk řekl, že nepomůže)...
Neříkám, že instalace aktuálních ovladačů wifi karty automaticky problém vyřeší, ale je to zatím podle mě nejnadějnější řešení...
To bohužel nebude přesně ono. Ten typ notebooku sedí? Není to náhodou model X5DIJ?
Ten Vámi uváděný jsem nikde nenašel...Ovladače k wifi kartě jsou na stránkách výrobce.
Zadáte typ notebooku, potom vyberete "Wireless"a stáhnul bych "AW-NB290 Wireless Lan Driver and Application for Win7 64 bit". Dle rady máte nejdříve instalovat program "Wireless Console Utility"a až poté instalovat ovladače.
ano jedná se o Asus X5DIJ.Měla jsem snahu provést úkony dle vaší rady,ale nejdou zadat žádné údaje pro stažení dokud
nestáhnu jakéhosi jejich pomocníka.
No nevím, jak to děláte, ale stáhnout to jde jednoduše bez nutnosti cokoli stahovat nebo se registrovat . Nahrál jsem Vám to kdyžtak sem: uschovna.cz/...
Dobrý den,děkuji za odkaz v úschovně,vyzvedla jsem a uložila si,jenomže zase nevím co s tím,protože jednotlivé soubory nejde nijak spustit,pouze se otevírají v poznámkovém bloku jako text..Zkoušela jsem a dnes se bez potíží povedlo stažení přímo ze stránek výrobce dle vašeho návodu,ale opět nevím co dál,protože otevřením složky se zobrazí nic mi neříkající soubory a ty mohu pouze otevřít nějakým programem,ale nevím čím,zda-li ve výchozím Windows jazyku,nebo jiný středoevropský apod.,ale nabídka instalace či spuštění se nenabízí.Ježkovi voči,jsem laik samouk.Taky nevím proč mám všechno znovu pro wifi instalovat,když wifi je součást zakoupeného notebooku a měla by stačit pouze nějaká aktualizace,když wifi funguje a do loňska fungovalo normálně i se zapínáním.Ale nyní nejde tlačítky vypnout ani zapnout,stále svítí a to i přes připojení doma na kabel.Dignostika píše,že vše funguje a pracuje normálně.
Také,když mi radíte kompletní novou instalaci wifi,není potřeba tu první, původní odinstalovat? Domnívám se,že můj problém spíše tkví v nastaveních k přístupu internetu poskytovatelem net.připojení,protože mi jedná z hlášek oznámila zablokování tzv."zásad pomoci Windows"...jenomže,poskytovatel neráčí nic sdělovat a pomoci jen za předražené peníze.Děkuji za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.