Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spouštění a vypínání wifi v notebooku

Od: uffouseznamcz odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit jako laikovi proč mi nejde z ničeho nic najednou tlačítky zapínat a vypínat wifi připojení v laptopu Asus 5XADIJ,WIN 7/64,Home Premium,když donedávna,do loňka s tím nebyla žádná potíž?Přes centrum sítí se nelze ke zrušení také propracovat a nefunguje ani tlačítko Prt Sc. Děkuji za pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

0x

Napadá mě zjistit, jaký typ wifi karty je v notebooku (třeba přes správce zařízení), stáhnout ovladače a nainstalovat je (resp. přeinstalovat ty staré)...

ufo*
hodnocení

*sok*zkusím kartu wifi zjistit,případně ovladače,ale to by snad bylo vždy aktualizované s aktualizováním " Windows Update" a proč se neukazuje tedy nějaká určující hláška o problému?

doplněno 19.04.12 17:32:

*cteni*Našla jsem adapter miniportu Mrcsft Virtual Wifi+Atheros E Ethernet Controller+Atheros Wireless Network Adapter a všech tří se ukazuje hláška,že pracují správně a u posledních dvou,že jsou aktualizovaní,jenom miniport uvádí neznámý podpis.Což asi nevadí,když jest Microsoftu.

tomasek*

Windows update stahuje ve většině případů jen bezpečnostní záplaty nebo vylepšení operačního systému (záleží na nastavení). Automaticky Vám ovladače wifi karty nestáhne...

U operačních systémů občas dokonalost nehledejte - často nastane problém, který člověk nechápe (jak mohl nastat) a často pomůže jednoduché řešení (u kterého by člověk řekl, že nepomůže)...

Neříkám, že instalace aktuálních ovladačů wifi karty automaticky problém vyřeší, ale je to zatím podle mě nejnadějnější řešení...

tomasek*

To bohužel nebude přesně ono. Ten typ notebooku sedí? Není to náhodou model X5DIJ?

Ten Vámi uváděný jsem nikde nenašel...Ovladače k wifi kartě jsou na stránkách výrobce.

support.asus.com.tw/...

Zadáte typ notebooku, potom vyberete "Wireless"a stáhnul bych "AW-NB290 Wireless Lan Driver and Application for Win7 64 bit". Dle rady máte nejdříve instalovat program "Wireless Console Utility"a až poté instalovat ovladače.

uffo

*zed*ano jedná se o Asus X5DIJ.Měla jsem snahu provést úkony dle vaší rady,ale nejdou zadat žádné údaje pro stažení dokud

nestáhnu jakéhosi jejich pomocníka.

uffou

*blee*pomocník Asusu má být controller PC,bez toho ovladače nepořídím?

tomasek*

No nevím, jak to děláte, ale stáhnout to jde jednoduše bez nutnosti cokoli stahovat nebo se registrovat ;). Nahrál jsem Vám to kdyžtak sem: uschovna.cz/...

ufo*
hodnocení

Dobrý den,děkuji za odkaz v úschovně,vyzvedla jsem a uložila si,jenomže zase nevím co s tím,protože jednotlivé soubory nejde nijak spustit,pouze se otevírají v poznámkovém bloku jako text..Zkoušela jsem a dnes se bez potíží povedlo stažení přímo ze stránek výrobce dle vašeho návodu,ale opět nevím co dál,protože otevřením složky se zobrazí nic mi neříkající soubory a ty mohu pouze otevřít nějakým programem,ale nevím čím,zda-li ve výchozím Windows jazyku,nebo jiný středoevropský apod.,ale nabídka instalace či spuštění se nenabízí.Ježkovi voči,jsem laik samouk.Taky nevím proč mám všechno znovu pro wifi instalovat,když wifi je součást zakoupeného notebooku a měla by stačit pouze nějaká aktualizace,když wifi funguje a do loňska fungovalo normálně i se zapínáním.Ale nyní nejde tlačítky vypnout ani zapnout,stále svítí a to i přes připojení doma na kabel.Dignostika píše,že vše funguje a pracuje normálně.

Také,když mi radíte kompletní novou instalaci wifi,není potřeba tu první, původní odinstalovat? Domnívám se,že můj problém spíše tkví v nastaveních k přístupu internetu poskytovatelem net.připojení,protože mi jedná z hlášek oznámila zablokování tzv."zásad pomoci Windows"...jenomže,poskytovatel neráčí nic sdělovat a pomoci jen za předražené peníze.Děkuji za pomoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde wifi na notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]