Nejste přihlášen/a.
Mám 3 roky starý netbook Asus 1000HD,asi před rokem odešel HDD,byl mi vyměněn ještě v záruce,původní měl 160GB,nynější má 250.Ale už od začátku disk vydává divné zvuky (cvakání),někdy i v častých intervalech (5 sec.). Na netu jsem zjistil,že tento HDD se již nevyrábí,takže se v servisu takto zbavili ležáku.Zajímalo by mne,jestli je pro laika obtížné HDD vyměnit, nebo je to práce jen pro odborníka?Postačí mi i malokapacitní HDD.Popřípadě doporučte značku/typ.
Samotná výměna HDD je věc triviální a zvládne to prakticky každý.
Nicméně pokud nechcete přijít o data které máte na původním disku, musíte jej nejdřív naklonovat na disk nový - a to již taková sranda není.
Proč to není sranda?Data (filmy,MP3 atp.)přesunu na externí disk a na nový HDD nainstaluji OS.
doplněno 17.04.12 19:45:...a nemáte někdo tip na vhodný HHD pro tento model?
doplněno 17.04.12 19:52:...pardon, HDD!
doplněno 17.04.12 20:09:Našel jsem na netu několik modelů,ale koukám, že se to nevyplatí,všechny tam jsou za cca 3500kč,když vezmu,že nový netbook by mě vyšel na cca 5000kč?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.