Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pořídil jsem si wifi router, konkrétně Edimax BR-6475nD a mám ho propojený přes hlavní modem s počítačem. Z wifi routeru vedu ethernetový kabel přímo do počítače, čili bych předpokládal, že internet na PC poběží bez žádné dalšího donastavování, ale nefunguje, jaksi se nemůže najít wifi router s hlavním modemem.
Dokázal by mi někdo poradit, jak ten Edimax nastavit? Dostal jsem k tomu instalační CD průvodce nastavení a zadrhl jsem se na typu internetového připojení.. Pokud někdo máte zkušenosti s tímto routerem, rád bych věděl, jak ho správně nastavit
Předpokládám, že modem ´nabízí´ IP - takže router nastavit na přijetí IP, s modemem propojit do portu WAN...
Pokud tohle nastaveno je a nefunguje, zkus jiný kabel, příp. zapoj PC přímo na modem, jestli je modem OK...
hm, takhle toho asi moc nepořešíme Aby vám tohle propojení fungovalo, musí původní router, dle Vás tedy Zyxel, fungoval jako DHCP - přidělí IP adresu dalším připojeným zařízením - u Vás tedy wifi routeru. Pokud DHCP neumí, nebo ho nemáte tak nastavené, je potřeba wifi routeru přidělit IP adresu manuálně přes webové rozhraní, a to takovou, aby byl ve stejné síti jako Zyxel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.