Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router

Od: thejk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Pořídil jsem si wifi router, konkrétně Edimax BR-6475nD a mám ho propojený přes hlavní modem s počítačem. Z wifi routeru vedu ethernetový kabel přímo do počítače, čili bych předpokládal, že internet na PC poběží bez žádné dalšího donastavování, ale nefunguje, jaksi se nemůže najít wifi router s hlavním modemem.

Dokázal by mi někdo poradit, jak ten Edimax nastavit? Dostal jsem k tomu instalační CD průvodce nastavení a zadrhl jsem se na typu internetového připojení.. Pokud někdo máte zkušenosti s tímto routerem, rád bych věděl, jak ho správně nastavit ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Předpokládám, že modem ´nabízí´ IP - takže router nastavit na přijetí IP, s modemem propojit do portu WAN...

Pokud tohle nastaveno je a nefunguje, zkus jiný kabel, příp. zapoj PC přímo na modem, jestli je modem OK...

thejk
hodnocení

O to jde, nevim jak nastvit wifi router na přijetí IP od hlavního modemu :(

zz*

jaký je to modem, kabelový?ADSL? jaký je provider? Umí ten modem fungovat jako DHCP?

thejk
hodnocení

Hlavní modem je Zyxel. DHCP netušim, co je..

zz*

hm, takhle toho asi moc nepořešíme :) Aby vám tohle propojení fungovalo, musí původní router, dle Vás tedy Zyxel, fungoval jako DHCP - přidělí IP adresu dalším připojeným zařízením - u Vás tedy wifi routeru. Pokud DHCP neumí, nebo ho nemáte tak nastavené, je potřeba wifi routeru přidělit IP adresu manuálně přes webové rozhraní, a to takovou, aby byl ve stejné síti jako Zyxel

mowla*

Ve webovém rozhraní routeru v sekci "Broadband type" nastavit "Cable modem", router si leasne nastavení z modemu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]