Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poprosil bych o doporučení značky ext. hdd nejlépe 2.5" 750GB. Některé značky jsem prohlížel vč. recenzí a některé nebyly zrovna lichotivé př. A-..a. Díky. Samozřejmě mě záleží i na dobré ceně. Disky poměrně podražily.
Výborný disky jsou: Seagate, Western Digital, Samsung (vysoce spolehlivé, rychlé a kvalitní)
Levné disky nižší třídy jsou: A-data, Verbatim, (méně spolehlivé, nižší rychlost)
Jestli to okolnosti dovolí, tak si raději kupte disk 3,5", nižší cena, vyšší spolehlivost ale bohužel mají napájení pouze ze zásuvky. kapacita až 3 tb, což se může do budoucna hodit.
Zato 2.5"disky jsou o dost dražší, ale zato mají napájení přes usb, jejich kapacita je pouze 1.5 tb.
Vyberte si dobře
např. tento alza.cz/...
doplněno 16.04.12 09:19: Je to jako když si koupíte nový mobilní telefon, taky chcete aby vydržel a měl více funkcí. Na externím disku nikdy nešetřete, nevyplatí se to, protože by vám určitě chyběly data, dokumenty, zálohy pc co jste tam takovou dobu cpal a nakonec budou nepoužitelná, když je budetetřeba nutně potřebovat.
Mám 1TB WD, disk super, ale štve mě, že usíná snad po 30 sekundách.
doplněno 16.04.12 11:01:Asi by to šlo pořešit tímto: nosleephd.codeplex.com/...
A-data, Verbatim nejsou výrobci HDD, pokud od těchto firem koupíte externí disk, tak uvnitř bude stejně nějaký jiný disk, nejspíš od SAMSUNGU. Výrobců HDD není mnoho - Seagate, WesternDigital, Toshiba, Samsung.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.